Marry You


Sumpah suka gila lgu ni.
After incik fikri sang this to me dlm kereta.
Sedap lah suara awk..mcm bruno mars..=)..
Tambah pulak obsessed gila dgn penyanyi dia..hikhik..
ooohh..bruno mars..=D
i think i wanna marry u..
hehe
ok. maen2...!~
lalalala~

[Bruno Mars: Marry you]

It's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl.
Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it's on girl.

Don't say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we'll go, go, go, go-go.
If you're ready, like I'm ready.

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let's just run girl.

[ From: http://www.metrolyrics.com/marry-you-lyrics-bruno-mars.html ]

If we wake up and you wanna break up that's cool.
No, I won't blame you;
It was fun girl.

Don't say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we'll go, go, go, go-go.
If you're ready, like I'm ready.

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. x2

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.



=)

Bila Mata Terbuka luas..


Again.
Cant Sleep.
urrghh..

Okay, so aku decide nk menulis.
Baru2 ni, aku jmpe balik kwn2 aku yg 5 taon xjmpe..
8 taon xjmpe..
The 1st thing yg diorg ckp kt aku,

"miza, u not change at all. miza still miza yg lm."

Aku tny blk, miza yg lm mcm mne..?

" xpkai mekap...."...wut? Lip balm sheer color x termasok mekap ke...? aku pki tu..mekap la jgk kot.kn?
"very casual. "
"jam comel2..omg, u still pki jam katun2, stripe2"...cisss! itu pon korg pasan ke?
"blur lampi ko still xilg.." ...haa..ni bole mndtgkn marah bila dgr..jht korg..

hee..ape pon aku terharu sbb diorg still ingt aku..i mean, the real me..
even, mcm xsedap didengar..kahkah..

Nt jmpe lg!
=)

**okay dh mengantok..Goodnyte all**




Mak Cakap..




Mak pernah cakap, kalo kita slalu buat baek, akn dibalas baek.
Kalau buat bnda jahat, org akn balas jahat. So true! Ini aku pernah alami..

Mak cakap lagi, kalo gmbar bertiga, xbaek, Nt kte akn berpecah, bergado.
Aku tergelak bila mak ckp mcm tu.Only now aku sedar balik n perasan, btol lah ape yg mak ckp.
This thing also happened.

Okay, mom's always rite.
=)
lpas ni, dont make fun with ape yg mak ckap..

I love you mom!
so much!

ehh..i love you too abah!!
=o)

okay. homesick.

ouh,


Happy burfday cik Nadia!
adik aku.

=)






Hari Yg Cerah.



Wow!
Alhamdulillah..~
Smua bnda dh selamat.
Selamat berjalan dari kl-alor setar-perlis-alorstar-kl-putrajaya-kl..kehkeh
Graduation Day telah berjalan dengan smooth nye even aku ter spoil kn cket..hehe
aku xbawak kad yg kne serah kn kt emcee, then emcee akn baca kad tu tyme kita naek ats stage..
adela majlis senyap dlm 3 minit? skejap jek kn.haha..sbb aku tgh gelabah gle carik kad tu dlm bag..nsb baek jmpe..thanks kepada sape ntah yg tlg selongkar kn bag aku..
Tyme grad tu, banyak gle gambar dh tgkap..hoho..
shukew2..
Thanks to my parent, family, lecturers and friends.
=) love u all. so much!

Thank u mak n abh kasi miza bunga bessarr~~ =)
Thank u fikri kasi i bunga bear!! =)) i xkasi pon kt u, even u pon grad jgk..xpe kn..? hehe..

Sory to my coursemate..
If i did something wrong spnjg kte knal almost 3 years..
0-0 ok?




Yeahh..bkal akak ipar! =))
(picture-taken by: miza)-->ini penting yek..


Abg aku yg 2nd pon dh selamat bertunang..
Happy engagement jali n k.ind!!
=)) cepat2 cket kawen yek..
jgn lmbat2..
Another thing, aku berbangga dgn diri cendri..
kerana telah berjaya menjadi photographer yg berjaya..kuikui..










Weekend Summary =)



Wonderful week (^.^)

-Celebrate birthday with my officemate. thank you, jeffrey, kc, chin, k.hasni, im, zul, andy..sedap! =)
-Celebrate birthday with my "kawan baik" and kawan rapat..with delicious cake yummy2...thanks my dear friends~ love uols~

************Thank you jgk kpd smua yg wish**********************

-Celebrate anniversary with my "kawan baik"(again) hehe....cyg, love u..! 1 year already..we will make it until forever..*huggss
-Konvoi to nizam's wedding..with officemate and kawan rapat and "kawan baik"..haha...4 cars involved..
-After wedding ceremony, bergerak ke chemor..lata ulu chepor..with our dedicated tourist guide..azahari! thanks yek azahari..=)) 5 star pny tourist guide..hehe..another thing yg sgt xbole lp! jmpe biawak yg besar gle mcm buaya nk curik karipap ade skumpulan org ni yg tgh mndi..hakhak..eee..besar gila..mcm ular sawa pon ade jgk..




Dalam kereta mnggu org2 konvoi yg laen yg x kunjung2 tiba lagi..hehe.psing dlu..=p


my "kawan baik" . my personal driver. my heart! =)


dekat rnr rawang..breakfast duulu..hehe

howyeahh..suda smpai..~ dengan hadiah utk nizam n wife =)



usha pengntin dtg..hehe

bergerak ke dewan


taraa! ini dia pengantin ! hehe



^.^

Pengajaran utk semua~


Kisah ni aku jmpe dr kawan aku yg share..

Disebab kn aku pon xtawu sape owner crt ni..

Mintak izin owner, nk share crt ni..

boleh kn?


thanks!


Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..

OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"

Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..

Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...

Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....


Semoga jadi pengajaran utk kite semua . .



Waiting.




huuurggghh..=0
lambat lagi...~


Yippie yippie!~


Hai people!
Lame kan xupdate blog..
Okay, im gonna tell u gud news!
Aku daah permanent!
yeehuuu!
Thank GOD..

time bos aku pgl msok blek jmpe die.. seriously, aku sangatt2 cuak..
haha..xbole jngka, ape yg bos aku nk sbnrnya..
xpnh2 di pgl aku jmpe die.huhu..
cm rsa nk attend interview jek time tu..
but, after tawu ape bnda nye, gila lah senyum smpai ke telinga...
sooo happy...!

hee..

=)
and not to forget..
thanks chin, nizam,kak hasni, jeffrey, kc, zul.. and all ctapps staff..
thanks also to fik! hehe..thanks sbb.. bla..bla..bla..ngee~=p


Aku plak dh semakin njoy dgn company aku...
hee..staff yg sporting..
suke lah...huhu

Besides, my BIGGEST problem pon dh xde..
yah..certain people jek tawu ape Biggest problem aku..
Bnda yg mnmbhkn lg ke-tension-an aku tiap2 ari..

Something aku nk cerita..
this is umum..
not specified to anybody..
if let say, ape yg korg nk sgt dapt, but xdpt..
please ah..terima..
bukan smua bnda dlm dunia ni, kte nk jek, kte akn dpt..
bukan smua org dlm dunia ni sggup satisfied our need..
maybe lah, kte akn xpuas hati..
but for once, bole x, just let it go..
jgn lah jadi stubborn xkne tempat..
kalo kte nak org suka kte, freely being our friends..
and senang to be our friend..
tolong lah, try even xbole but try...
jadilh someone yg pikir psl org laen..
bukan someone yg use our friend to satisfy our own needs..
then bila xdapat nk satisfy, kte nak marah2..masam muka..
so childish rite...?

okay, thats al..
hehe..
see ya!






Open house last.




Thanks zul!
utk mkann yg sedap tyme open house aritu.
=)
yummy~

thank you cyg, teman i g..
if not, i x g..
okay next office event..
konvoi kenduri kawen nizam..
yeeehaa..
=)

Zombie


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Semalam langgar keta org.
Time tgh jem.
T.T cuak gle.

.
.
.
.
Korang tawu x ape rasa jd software engineer? Rasa die mcm ni lah..mcm jadi zombie..
Aku nk tukar keje. yes!
.
.
.
.
.

Call center call center call center.
Apasal lh ko susah sgt nk buat!!
Kasi aku wat web bole x?
Bukan application + web..?
Kalo boleh buat, aku dh thap terer gle dh tu.
Kalah meebo taw x.
Mesti lah amik masa.
Phm?
.
.
.
.
.
.
.
Mode sekarang--> tersgt lh stress!!
aku xpnh stress smpi mcm ni aku rse
.
.
.

Sekian, thanks mendengar luahan perasaan aku
xtawu dh nk luah kt sape....?
Thanks blog.

Kenduri + Beraya..2 in 1


Pkul 7.15 lg aku dh bersiap2..
Aritu ktorg nak g kenduri kawen rumah senior aku dkat jempol..
Waahh...best nie konvoi ramai2..
Hehe
Dah siap2..fik, ngn amsyar dtg mnjmput aku ngn lani g sne..
Ktorg konvoi ramai..5 kereta smuanya..
Semua berkumpul dkat rnr Seremban..
Sempat lah breakfast dlu..
Ble smua dh ade, ktorg pon bertolak, g jmput anak dara aizuddin..(hahaha..ni kak mira yg ckp)
=)
Okay..disebabkn fikri, knon org local, die mmcut laju mnggl kn kreta2 laen..mcm die plak yg ktua rombongan..haiyoyo..kn dh ilg..haha
Ktorg pon keep track blk each other ade kt mne..calling mengalling..then k.faz ckp..last kreta diorg wira biru(tp aku rse mcm wira tu kaler klabu..aku ade msalah ke, k.faz yg ade msalah..?)..
Dalam kreta aku sgt lh bsing..
eyh..bnyk ckp kot..
haha..excited pny pasal..
then smpi dlm kul 11.30, smpai2, tros g serbu blek pngtin..
di sebabkn kesesakan lalu lintas nk msok blek pngtin tu, ktorg tggu kt luar dlu..
huhu..
dh clear cket baru g msok tgok pngtn pompuan..
tyme tgok tu, k.niza tgh bersolek..
terkejut gila sbb k.niza nmpk saaangaaattttt laaaawaaa...!!!
huhu..(ok aku cop mak andam tu nt!!) hehe..smua berebut nk cup2 mak andam tu nt..
okay..

lpas tu ktorg g makan..lauk die sgt laa bnyk..n aku nysal x amik labu msak lemak tu sbb dh bnyk sgt laok..
diorg ckp lauk tu sdp..!!
huuuu...
xpelah..xde rezeki..
tyme tgh mkn..pngtin laki dtg..
husbnd k.niza tu mcm askar yg pki bju kaler ptih tu..
haa..menarik gler..!!
siap ade kawad2 bawak pdang..
pngntin akn berjalan bwh pedang..
wow..! best..!
hehe..
1st tyme tgok bnda tu...
ape2 pon,
SELAMAT PENGANTIN BARU k.niza...!!!
Semoga berkekalan sehingga ke ank cucu..
=)


lpas tu, ktorg nk gerak dh..tp kreta aku jelah..nk g smbuung beraya ke palong plak..
rumah yati..
huhu..
agk klakar laa nk smpi ke rumah yati tu..
amsyar mnipu aku psl jmbatan timbang..ciss..jga ko amsyar..
fikri pon sme(tp anda sudh mndpt balasan..wakaka..;0)
xsgka, ktorg smpi jgk kt umh yati..sempdn pahang..aku rse mcm dh msok pahang cket..tu yg musykil yati ni org n9, tp umh mcm dh msok phg..hehe..
abaikan..~

Satu bnda yg aku nk trgelak..trun2...salam mak die..

Mak yati: Haa..dtg berpasangan nie...sorg satu eyh...

Amsyar: haihh..x laa..ktorg kawan ja..

Mak yati: xpa....~ kawan dlu mula2..knal2..lpas tu baru bole lbih...(haa..betol..aku cop fikri! amsyar ko jgn amik fikri..kekeke)

****(ktorg terdiam..trgelak..haha)*****


Sembng2 ngn yati..mcm2 crt ade...! hoho..
Oke lpas brehat2 smbil beraya(smbil tgok crt krishh fav aku tu kt tv!! tgok 10 kali pon aku xjemu..macho ohhhh!), ktorg pon dh nk bergerak balik..
tk ke rumah encik fikri plak..
Sambil beraya dkt rumh encik fikri, maen2 ngn ank buah die..
Sembang2 ngn mak die..jmpe akak ipar die...rehat2 kejap..
lpas mgrib, gerak utk tgok wyang...crt resident evil..!
Hampeh pnya crt..aku rse skit gle jntung tgok crt tu..
huu..xbole2 tgok dh..
smua bnda nk wt trkjut....
abes tgok wyang..ktorg pon balik...
Sepanjg dr seremban, ke kl, aku tiido..!! hahaha..
aku rse sbb aku pnt sgt kot..penat drve..(kekeke..pdhal xdrve pn)..
aku rse aku....penat berckap..hehe..

smpi rumah, tros aku trtido...
bkn tertido..smbung tido..hehe
best kan ari aku aritu..
heee..

itu jek aku nk crt..trima kaseh sbb mmbca..
haha
**ni dh ala2 report lawatan dh...***






Hey People!


.Aku busy.
.Sampai aku lupa.
.Aku rasa dia pun lupa.
.Xpe.
.Aku ingt dulu.


Love you!
u owe me one cyg.
xwish!
=!

********************************************************************************************************************************************************
OK.
Selamat HAri Raya.
Sorry Body & Soul.
Jemput lah datang rumah
Dkt Kedah.
Tp, aku xde.
Huhu.


Pasal raya aku?
Best!
Tapi kureng cket.
Tak balik kampung.
Xpelah.
Rasa raya tu still ade.
Family aku berkumpul.
=)


150 juta.


video

Sweet kn lagu ni....~
=)
okay summary cket...
lagu ni mcm sowg pompuan ni crt balik
ble org tny kat bf die knp ske sgt kt gf die..ke maen2 ske..
bf die cnyum2 then explain,
.
.
.
.
.
//dengar yek ape yg bf die explain dlm video..

.
.
.
lpas tu, pompuan tu ckp lg..
die dh pesan bnyk kali kt bf die ape yg akn blaku nt if diowg cple..
yg laki tu sweet, tp pompuan tu mcm dawai besi..
pastu laki tu smbil cubit dagu pompuan tu, then explain..
.
.
.
.
.
//skali lg sila dgr dlm video
.
.
.
.
**********sweet kn......~*****************
(~.~)
tpuk2 tgan utk owg yg nynyi ni n pnulis lirik die...

Happy Burfday Fikri.


A birthday wishes for my love.
Message sent by the purest dove.
Wishing you happiness and success.
With eternal love, i must profess.
Happy Birthday Muhamad Fikri.
Have a blast!
I Love You.
=)

I just started my new life, in a new place with new friends surrounding..
Its kind of weird at the beginning to live like this way..
People just settle down their own works and mind their own business..
So do i..
In just a few weeks, i learnt a lot..!
Its about reality..
Lucky me, i got a friendly roommate..
She is 18, n kinda sweet, innocent girl..

However, there are "some" people do not know how to appreciate her..
Kenapa perlu, lelaki K* playboy..???
I dont know why..
First time, i saw her bf, i was like..
"no..please dont trust him.."
my instinct strongly encouraged me to force her stop and leave him..
(jhat sgt kot aku)..
Okay, then..she started to tell me everything..
about her bf...
i was wondering, ade jgk laki neh..obviously he is using my roommate for his own good!
Geeeraaaaaammm ohh...!!
Benda nie, sdikit sebnyk dh influence aku to become more cautious with MEN.


Things that u need to be consider:

1) Please notice if diorg asyik mintk duet(blnje or what-so-ever) frequently..if share2, xpe..and if jrg..its ok..atleast, i treat u, then u treat me back later..bkn nye i treat u today..tomorrow me again..then..again..n again..its more gntleman kn kalo laki yg give a treat..

2) If he keep always mengelak nk jmpe, i mean utk bnyk kali laa..it should be something wrong..

3) If he always ask utk pnjm brg2 kte such as laptop, bag and worst baju..plek kn...? pinjm for about xtawu ble nk pulang kn..n xkesah even kte nk guna ke...xguna ke..die mmg ade problm! pkir org laenn laa wehh..

4) And lastly, bile die mrh kte in front of girl yg ske kt die..or ex die..or kwn2 die..or sape2 yg xknl..then, confess that ex die is the greatest..hey, come on lahh..die cple dgn sape n ngaku org laen plak the greatest..??
wth? this is the biggest alert! angkat kaki, leave him..he is not totally into u..


to my roomate, akak tawu u are strong enough..cuba pikir..ade ke future nnt dgn someone like 'him'..?? xkn..?


**emo skjp..mode gram pompuan dimaen2 kn..**



Weird.





=)

1st Holiday



Lama rsenyer aku x g holiday kan..
So, diekesempatan yg ade, nk anta brg adk aku kt phang, aku pon brcdg nk g holiday skli kt teluk chempedak..
Nak dijadik kn cerita, si F ni baru jek dpt keta bru..
Wah2..semalm dpt, ari ni dh kn dera keta tuu g pahang..
sian die..
hehe..sowie...~
At first ktorg nk g cherating..
Tapi xjadi sbb jaoh sangat..
Teluk Chempedak pon menarik..
Sampi2 tu, aku ngn si F dah sesat d sebab kn pnunjuk arah yg knon nye bertauliah(aku laa tu =P)
mau nye kne pth blk dlm 40 km..(sowie kali ke 2 syg..=))
okay, then, smpi2, ktorg g amik adk aku..
haaa..ni lg stu msalah nye..
apelah ssh sgt nk kuar brmlm..ehh..bkn kuar brmlm tuu yg ssh..
yg ssh tuu nk crik warden bertugas..
dh mcm skolah mengh pon ade..
warden brtugas tu, g laa ddk kt blek brtugs kalo dh tawu brtugas..haiyo...!
okay, pastu dh setel amik adk aku, ktorg pon brgrak dgn mnggunakan bntuan gps si F..
penting jgk gps ni rpnye..haha..(si F jgn trgoda dgn sore pompuan gps tu----AMARAN-- =)
ohh..jeles gle aku neh...
okay, dh smpi tu, ktorg jz jaln2 mlm tu dkt pntai tu..
ddk2..maen2 pasir..
pastu jalan tp2 jalan tu..
gle menarik sbb mcm2 bnda ade..
bdak2 maen bnda baling2 tu..ade lmppu2..
dgn ramai seniman tgh melukis potret..
sumpah lawa gle..
aku ingtkn nk wat stu..
tp nt lahh..
pastu yg mnarik nye, ade org yg blakon mcm patung...
gle kreatif sbb mmg nmpk die mcm ptung..
gerak pon dh cm ptung baju tuu..
heee...gle brmint..
lpas dnner, pnt..
ktorg po tiido..esok nyer awl2 suboh dh bgun nk mndi pntai..hoho..
best gle mndi...!!
ombak besr...bkn ombak jahat..haha
lpastu tuu siap2 nk anta adk aku blk ostel..
saaangattt haapy...~
Aku bole berenang..tp dsebabkn ombak die besar sgt, aku jd tkot nk berenang..
eceh..haha
at 1830, si F anta aku smpi umh..

huu..brg sudh anta kt adik, oliday pon sdh abes..
so back to normal..
si F pon kne kje blk esk..
*mlm ni msti die mnyucikn keta bru die tuu..
sory i xdpt tlg..
thanks dear..u dh tunaikan my wish..
nk g pantai...~
i love u sooooo much..

**My 1st Holiday dgn si f**
=)













Kenapa aku rasa mcm xbest?
Rasa cdey.
Cdey.
Cdey.
Cdey.
T.T

*come on..please dun b like this*

Update2




Bangun pagi2.
Dengan secawan teh apple lipton.
Aku rasa aku nk menulis.
Ape yek, okay mula dgn ape yg jd dkt aku baru2 nie.
Aku dpt job offer...!
congratulation miza =)..wooot..woot..
After interview, bos gtaw u will join our team..
Aku xpkir ape pon lg..
Aku ngn si F g clebrate..(thanks dear for the dnner..nyum2)
Then, pkir2 blk, aku trpksa tolak job offer tu..
Disebab kn faktor2 personal i guess..
But dun worry..
I just got another job offer..
Org tu ckp, awk sbnrnye dh dterima...
But just come..
Meet ur boss and knal2 dgn die..
(jgn bg harapan palsu kt aku sudah! dtg2, tgok2 xdpt..aku geget die..huh..!)
So, aku pon kne gerak g sne..
again...~
Harap2 lah kn btol aku dterima..
InsyaAllah..
Fuhh...sgt nervous..
The position is software engineer..
Doa kn aku yek..~
Rumah sewa dh dapat.
Hopefully housemate best2..=)
Hopefully jgk bos nsem2 n sporting..
hehe..

Okay, kepada awk en F, selamat memulakan kerja esok..~
Semoga mnjadi pekerja cemerlang stiap bulan..
nanti gmbar akan ditampal..-->pekerja cemerlang bulan ini..hehe..
make sure ksi gmbr yg nsem2 eyh..? =)
Love u always~
Thank you untuk 5 days =]
u know wut i mean kn?
Another days, dunno until when..hehe
c ya..~


Semoga smua bnda brjalan dgn lancar..
Amin.






Fed up!!!~


Kenape Selangor, KL, PJ x sblah rumah aku jek..
Kn sng kalo ade ape2 interview..
Xpyh nyusah2 kn org laen tmpng umh org..
Xpyh susah2 pkir nt nk naek ape..
Xpyh ssh pkir, duit ckup ke x..
Susah kot..
Rase mcm dh fed up pon ade..

T.T




Sayang ke?


Saya Sayang Budak ini.
Saya Sayang Muhamad Fikri Marhan.
Knp..?
Rasa poyo ke aku ckp mcm ni..?
Ini blog aku.
Sukati aku laa kn?
Aku bgtawu ape yg aku rasa.
Aku Sayang Dia.
Sayang.Sayang.Sayang.
Rindu.Rindu.Rindu.

=)
Sayang ke..?
Saaaaaaaayaaaaaangggg~

Congrats Love.



You met the challenge with determination, strength, and total confidence!
Congrats dear.
You did it!
I am so proud of you!
So happy for you!
Hip, hip, hooray!!
=)

Love u, Love.


Bad Habit


Ouhh...
aku ade satu bad habit yg aku xbole nk buang smpi skrg..
all this start since aku drjah 6...
bila wat nie, aku dlm keadaan tak sedar..
bad habit aku yg owg terdekat aku pasan..
taraaaa!!! aku ske geget kuku...
T.T
xske...xske..xske..(tmbuk2 fikri mnje..haha..asl tmbuk die??? abaikan..)
haaa..aku akn geget kuku bila nervous, takot, ade probs(otak bercelaru..bkn kecelaruan minda)..
mmg btol...
pnah aku cuba than jgn geget..
bnda tuu berhasil dlm 4 5 bln jek..
pastu aku akn kmbali kpd habit tersebut..

so sape2 yg ade cdgan, utk stop kn bad habit aku yg dh bermaharajalela neh, boleh la tinggalkn comment anda..

idea yg bernas akn diberi hadiah...
teeett..
sekian, perutusan dari saya..
=)




Susah Btol...~


Selama 2 minggu aku ade kt kl neh..
mcm2 bnda dh jadi kat aku..
org2 yg terdekat jek tawu ape yg jd ngn aku sbnrnye..
gler bnyk dugaan...
aku pon xsgka smua tuu jadi...
thanks ilani, she is the one yg ade ngn aku bila smua dugaan tuu jadi..
die pon face the same problems..
sbb ktorg dwe2 dtg cni..
utk bnda yg sme..

terima kasih mar, k.mira, k.aisyah, jali, along..
yg banyak tlg aku...
time emergency..
terima kasih bnyk2..

thanks kat family aku..rinnduu kt diorg..
huwaa...
thanks jgk dkt fikri...
die yg make me calm...
syg u~


thanks jgk dgn member2 CATT..
aku jmpe bnda bru dgn korg..
korg rock..!
and kepada joe, ida n alang..
terima kasih banyak2..
korg bnyk mmbntu..

cerita pasl interview..
aku xberjaya...
huwaaa...
tapi aku xcdey sgt..
sbb bf aku dpt..
aku ngaku..soalan die saaaangaaaattt susah...
(nyesal gler aku xtiru bf aku tyme tuu) T.T

ape2 pon..
congratz syg..
=)
i bangga jek dpt u..
seriously..
u wat i rasa lega..
one of us dpt..
love you soooooooooo much..



tp, smua bnda xselesai lg..
aku still kne dtg cni g nt..









Panas Hati


Panas hati aku..
Tuu zamn ko..
xde sape2 lg kt sne..
aku ade sape2, aku guna lah..
xabes2 start from zero..
fine!
aku pon bole start from zero..
aku pon independent wut?
just wait n see..
gudluck to myself..!~~

**can't wait to see u encik F..
u need to be with me, bcoz i want to start from zero..
ade problm, i roger u..


End.


Zaman Belajar aku dah tamat.
Skarang aku jd penggangur spenuh masa...! i loike...~
hehe
ddk rumh..
tnpa bebanan assignment..
tp..
aku rindu kwan2 aku..
lg2 budak suka buli org tu..
lectrer2 yg cool habes..
technician lab yg slalu mnjga condition lab(mrh ktorg mkn dlm lab =p..tp mkn jgk..)
makcik2 anjung yg mcm dh jadi ibu kedua kami..(ari2 mkn kt ctu)
rindu dkat kangar fest! ddk dkt padang tuu..smbil dgr org nyanyi..even xsdap(msti diorg rs sore diowg sdap kn?..hehe)
rindu dkat budak suka buli tuu..crius yg tuu plg rindu..
huwaaa...
T.T rindduuu smua org..

ni gmbr2 yg tlh ditgkap oleh jurugmbr professional kmi..
en. zulhairy..
terima kasih kepada awek die, k.liza..(ahaha...xmaw trima ksih kt zul..nk trima ksih kt k.liza)
bila rindu jek, gmbr bie laa aku asyik ulg sjuta kali tgok..
pastuu gelak sorg2..

aku xsempat slm ngn ika n nisa..
to ika n nisa: sory body n soul..
kalo aku ade skit kn ati korg..
0-0 ok?


3 taun, mcm2 jd kn..
kalo org tny aku, zaman u ke, maktab ke, or skolah rndah lg best..
aku akn jwb..smua best!
stiap zaman ade memori sndri..
yg asyk wat aku glak smpi berair mata..



Vandalism ke ape conteng2 tgn org..ish2 budak suka buli nie..report polis!! haha..gedik!



mode: xmaw kwan...~ wekk2.... ahahaha..tp k.sue(plg ujg knan), lidah die xsmpt nk kuar kn..hehehe..

Ni tyme presentation MDEC..aku bole tersengeh2 siput kt dpn tuu..aiyak..!


Cover album yg xmcm cover sgt yg diambil kt flyover perlis..kalo xtau flyover yg mne, g jek perlis, ni stu jek flyover yg ade..hehe(aku spoil kn cover album ni dgn memakai suar tido..sory korg..hehe)

ini tumbukan mnje saya berikan kepada budak suka buli org..ksi serik sikit..ehh..bnyk..HOHO!~

*err...bnyk sgt lh gmbr..xtau nk pleh yg mne..nt akn diupdate yek.. penat upload..*

Cup Cake Saya.





Taraaaa~~
Saya dh pndai buat cup cake..~
Cheese Cup Cake...~
Seeeedap..nyum2..~
Abes tgn injured2 kne oven..uhuk..! tp nsb baek jd~~
hehehe..kalo x, saya bkr oven tuh..
nway, sape2 yg mau buat tempahan..
yg nk kwen tuu..bole jdikan pngnti bunga telur..
utk father's day ni ke..
utk besday ke..
(area kedah jek eyh)..
bole laa msg saya..kekeke


**Haaaapyyy...~ cake menjadi...!
=)
=)
=)

tuu jek nk gtaw..hehe..
cioww...~



Tips Perkahwinan..8P..


Ha...ramai pulak kawan2 aku yg dh nk kawen cuti nie..termasok laa senior2 aku..ade yg dh nk kwen..so, post ini ditujukan kepada bakal2 pengantin n jgk yg telah mendirikan rumah tangga.. tips perkahwinan..ahaha..Semoga korg semua berbahagia kekal sehingga ke akhir hayat...amin..~



1. P yang pertama ialah 'puji' iaitu setiap pasangan perlu saling memuji antara satu sama lain dalam semua aspek kehidupan seperti masakan atau ucapan terima kasih apabila diberi pertolongan.

2. P kedua ialah 'peluk' yang mana pasangan suami isteri hendaklah selalu peluk memeluk antara satu sama lain sekerap mungkin pada setiap hari kerana pelukan itu adalah belaian penuh kasih sayang.

3. P ketiga ialah 'penghargaan' di mana amalan memberi hadiah boleh menambah kasih sayang.

4. P keempat ialah 'perhatian' yang mesti diambil berat kerana kekurangan perhatian boleh mengakibatkan pasangan terasa diabaikan.

5. P kelima mewakili 'persefahaman' kerana sebagai manusia yang bekerjaya memerlukan pasangan lebih bertolak ansur dan memahami kerjaya masing-masing.

6. P keenam membawa maksud 'pergaulan' iaitu pasangan suami isteri mesti menjaga pergaulan masing-masing dengan orang lain bagi mengelakkannya daripada melampaui batas, menimbulkan cemburu seterusnya membawa kepada pembabitan orang ketiga.

7. P ketujuh adalah 'percutian' di mana seseorang itu perlu merancang percutian berdua-duaan dengan pasangannya di tempat yang jauh daripada kesibukan dan kehidupan rutin atau gangguan lain.

8. P yang terakhir ialah 'permohonan' iaitu doa kepada Allah supaya merapatkan kasih sayang antara pasangan suami isteri serta dijauhi daripada godaan kemewahan dan keseronokan dunia.


Ust. Siti Nur Bahyah juga menurunkan beberapa amalan doa selepas solat yang boleh merapatkan hubungan dan menimbulkan kasih sayang antara suami isteri iaitu membaca surah Al-Imran ayat ke-31 atau membacakan ayat ke-200 surah sama.


SELAMAT PENGANTIN BARU KAWAN-KAWAN..!~

=)

Current Routine.


Class Mr Siva is helllllll fun..!!
I wake up early every morning just want to attend his class..
I'll be there at 9.30, sharp!..(hehe..lwat seminit dwe tu bse..tp xpnh laa lwat lbeh dr 5 mnit..hebat kn saya..? =))
With a great smile, i enter the class..






At 4.30..this surely will happen...


Saya Suka Klas Mr Siva =(









Teh 3 rasa


Sambil melayan piala Thomas yg wat aku sgt xsng ddk..
haa...!! taw x, aku bsing gle, smpi tiap kali dpt point aku nk tpuk!
haha..mlu laa plak pkir blk(haishh..smngt stu malaysia..xbole malu..)
nsb abek ddk meja dpn skali..
aku bsing2, xnmpk owg blkg..haha
biaw laa diorg nk ckp ape pon..
hehe

okay smbung blk..tyme tgh tgok tuu, aku mnum air nie..
Teh 3 rasa..
hahaha..
klakar jek nma..
ble kaco2, jd stu rsa jgk..

*ingt ikan jek ke ade 3 rasa...haaa..


Nway, syabas Hafiz Hashim Hensem..3H..haha
tyme die mng, jd hensem trus...!
tp pearsson tu pon hensem jgk(cuba lg laen kali yek..improve kn part tackle bola kt net ehh..kekeke)

Semangat Satu Malysia..!
Malaysia Boleh...!

*xsbr tggu lwn china plak nie..
hoho...




Counting.



I keep thinking of how much i love to talk to u.
How good you look when u smile..
How much i love your laugh..
I day dream about u on and off..
Laughing at funny thing u said or did..
I've memorized your face and the way u look at me..
I catch myself smiling again at what i imagine..

*thanks for everything dear..
*u always brighten up my day..
*when i feel really down, u always there for me..
*i love u, always,forever..

Happy 6th Monthsary!
You mean a lot to me.
**flying kiss**
=)




*u xde maen futsal...=( miss you..
*Mohamad Fikri, txt me if u read this..






Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates