Kes Buli Kejam.


Hari ini, aku g kerja macam biasa..
Oke xbiasa sebab awal 10 minit drpda biasa..kehkeh..
Sampai2, aku round 4 kali cari legal parking..
Illegal parking pon xde~
Fine! fed up! xde parking..

So, mcm bse, last choice aku akn buat, double park kereta org..
Adat kawasan tmpt aku kje ni(ecehh adat), kalo double park org, sila lah letak no telefon anda di tingkp kereta(tampal besar2...utk org yg kurg alert n suka nak maen hon jek kje).. untuk senang dihubungi bila org yg kita double park tu nk kuar..Aku pon, buat bnda yg sama..Bak kata pepatah, mengembek di kandang kambing, mengembu di kandang lembu..(btol kn?)..haa..lpas tu..jalan lah aku ke office..

Satu bnda yg aku sgt xske pasal double park ni..
Hati jadi xtenteram tawu x..
Nak buat kerja pon susah., asyik terpikir jek..
Nak lunch, kalo g kdai jaoh dr office, org tu ttbe kol mcm mne..? dh ler naek ngn org..xckup tnh nk lari g sne nt..
Nak g toilet pon ssh.berjaga2 tkot nset bunyik..org tu kol..lmbat pulak nt..--ini mmg aku g toilet bwk phone--


Jadi, arini mmg tidak tenteram..
Ttbe, ade org kol aku ckp aku double park kreta dia..
Aku pon trun laa nk alih kn keta..
Penat gila aku buat slow jog dh nk dkt tghari tu.
Smpi kt keta, mane nyer org nk kuar tu..??
Tadi ckp, nk alih kereta..
Xde pon..
Aku tggu agk dlm 10 mnt, xde jgk..
Nak alih kn kereta, mmg tmpt double park laen pon dh full..
Okay aku naek blk..smbil pikir..peleknye?

Aku baru naek tgkt 1st, org tu kol aku lg..ckp.aku double park die..aku ckp laa..td aku dh trun, tp xde plak org nk alihkn kreta tu..die ckp..its okay..its okay....(ape its oke nye?)

Aku trun blk, g blk kt keta, XDE JGK..!!
Siooot ini kes buli nie..
Aku start kreta, g park tmpt laen..
Tapi still double park org..
Aku syak die tu halimunan kot..kreta die pon halimunan..
sbb tu aku xnmpk..

Bila aku naek atas, die kol aku lg..aku sje angkt tp diam..aku dengar jek ape die ckp..

"Sory, i didnt ask u to move ur car..just want to inform..statement only -- peace"


Trus aku ltk phone...kurang ajr maen2 kn aku....cisss!

Then, i got another call from anon number..
He said..(hello, chong cheng..cheong..).oke aku xphm bhsa cina..
Aku pon yes2, wait ahh..


Trun2, oke btol org tu nk kuar..so die kuar, aku amik tmpt die..


Aman hati aku pada pkul 5.20ptg..barulah bole buat krja dengan aman..ehh, tp pkul 6 dh nk blk...? Baru nk focus..kehkeh..

tu lah risk double park..Bos, bole x buat reserve parking utk kitorg..? Pretty..pretty pleaseeee~~?

^.-







8 comments:

Anonymous said...

kurang ajq pny manusia,pas num dia kt ak,biaq aku kacau

ijm

haLyZaQiut said...

hhahha...geram pon yer...kelakar pon yer...adeh la perangai manusia ni...bukan2 jer....merepek tol...

♥M.I.Z.A♥ said...

ijam: haha...xpe2..biar lh die..xbaek brdndam..=)

k.liza: ini kes buli terok..report polis pon bole msok court nie.....haha..die borink xde kje sgt la tu kot..

HEROICzero said...

kenapa tak alih awal2 je bila dapat phone call tu?

sure ada parking lain.

♥M.I.Z.A♥ said...

heroiczero: xde......dh usha2 dh before g kt keta..kalo dpt double park pon dikira bertuah yg amat..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kah kah kah
kenapa tak suruh org kol tu tolong park..nice

♥M.I.Z.A♥ said...

brutalsolo: w'salam..amboi...hehe..nth nt die bwt maen2 lg..xbole cy dh..

♥M.I.Z.A♥ said...
This comment has been removed by the author.
Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates