Zaman Maktab


Hye everyone..~
Sudah lama bukan aku tidak menghupdate blog?
Aku tgh busy body thap tertinggi sekarng ni yek..

Oke, kalau org tny aku..
Zaman skolah rendah ke, skolah menengah ke or zaman u..
Mana lg aku suka..
dengan pantas dan kilatnya aku menjawab...MAKTAb!

ye, aku dlu seorang pelajar aliran sains yg tegar..
bermula dari tingkatan 1..
smpai tingkatan 5..
Cita2 pon doktot..
Sekarg?
Apa jadi..?

kwa kwa..
Sekarang masih lagi doktot..tp doktot komputer..
Menyimpang jaoh dari apa yg aku major dlu..(major x major sgt lah)..

Aku dulu student yg nkl2 baek comel..
Nakal2 aku, xde lah nk panjat bumbung time weekend buat suara hantu kacau org yg tawaf mktb..(ooppss..)

Kira nakal aku thap sederhana laa..xckup ilmu nk nkal lbey2..
(oke, aku pon xnk..)
Ponteng prep, kelas, surau..smua ada..itu biasa..kalo sape2 xprnh buat, aku tabik spring laaa..(toing..toing..toing..)

Nak ckp pasal cubitan pak hassan..?(Ketua warden aku yg sgt digeruni dan disenangi)..aku mmg dh master menahan rasa skit nyer tu..Segala jnis denda aku pernah kena dgn pak hassan tu..

cubit,
pakai telekung keliling mktab nyanyi lagu sepohon kayu..(wtfish??),
sembahyang kali kedua berjemaah di atas pentas(dataran hijau)..
kne rotan sbb after lite off aku x ddk blek, aku huha huha kt blek org laen..
kne marah sbb time baca doa lite off, kitorg maen2 pkai sari knon ngn selimut..oke again, cubit kt perut pn kena..

bla..bla..bla..


buat larian marathon lari dari HEP..sbb x g rokol..
pnjat tingkap kelas, kuar smbunyik kt blkg klas sbb xsalin bju pj..
kena marah ngn penolong warden sbb kitorg kuar g tgkap katak lpas lite off..last2 kantoi..siott..~..
x g larian mktb awl2 pg jmaat.. tp ktorg g men basketball..oke wut..?
Sembunyik bwah meja, dlm loker, bwah ktil..tempat persembunyian askar2..haha
Kena kejar ngn abg DS sbb bwk msok pinggan DS msk ostel..(ohh, msih ingt abg DS idung kembang yg innocent)
Kena buat band nyanyi lagu dpn block f5 dengan peralatan yg dh disediakan seperti botol, tin dan baldi..
Buat2 demam, g klinik, tp pastu melencong g mkn roti canai..trus baek dmam..kahkah..
.
.
dan mcm2 lagi..(xlarat nk cerita semua)..
time kena tu mmg geeramm gila..haha
Sebab kena cubit and denda2 yg plek2 pak hassan kasi..
tp belive me, sekarang, bnda tu yg jadi kenangan plg manis skali pernah aku ada..

And another one thing..
Reason kukuh yg aku still x akn mengubah jawapan aku , zaman maktab plg best..

Kawan2..

Aku homesick 2 taon, bole jadi x homesick, sbb kwn2..
Kawan2 yg bila aku mngis, diorg pon mengis..
Kalo aku happy, diorg pon happy..
Seriously..its true..
Kalau x percaya, masih rmai lg skarang still berhubung dgn kawn2 mktab..
berhubuung kt cni means still rapat laa....
Rasa mcm baru semlm jek habis f5 bila jumpa..pdahal almost 6 years..
Kn..? kn..?

utk classmate aku dulu:-
Korg ingt x tyme bm cikgu murni..yg kita kena buat bulatan..pastu maen smbung2 cerita...wahahaha..subjek tu plg aku ske..dari cerita pasaltinggl seorg dlm rumah, tros jadi crt hantu...dr cerita aku masih ingt lagi suatu hari..trus jadi crt kereta bapak langgar emak..pastu bole plak msok AF..hahaha...

Kawan2 skolah rendah ada, mtrik, u, ada..tp xserapat mcm kwn2 kt mktb..

*kasi gmbar mktab cket..












15 comments:

K.A.T.H.Y said...

Dari skolah smpi skrg, muke same jer? erkk...makan jamu ape? hahahha

♥M.I.Z.A♥ said...

erk? sama ke? mcm mkin menembam jek..ahaha..

Shikin Ismail said...

dem. rindu. aku rasa pak hassan penyebab utama kita suka zaman maktab. ;)

♥M.I.Z.A♥ said...

haha! btol tu katun.. knp bukan zmn HEP yg d-rindui..kehkeh..pak hassan the best!

haLyZaQiut said...

miza, akk baru nk ckp sama mcm k.kathy....x berubah langsung....kih3...

♥M.I.Z.A♥ said...

k.liza: hehe..yke..? pakai jamu mak dara..kite cucuk tang cni, cucuk tang sane..ok, merepek! =p

kery said...

dulu, sekarg, comel.

♥M.I.Z.A♥ said...

kery: anda bodek? xmaen lah dgn kata2 manis..bf aku dh ckp smua tu..burger ayam cheese ramli satu!! yg aritu sedapp =p huhu..

kery said...

bf? wohoo, tarik diri.Depan dua org tu pon boleh tahan.

♥M.I.Z.A♥ said...

hahaha..comel kn..haa, g lah tny diorg..eh, ko desperate kee ape nie..??

kery said...

Tak lh, aku setia ;)

♥M.I.Z.A♥ said...

iyolah kery oiii.....

HEROICzero said...

Korg ingt x tyme bm cikgu murni..yg kita kena buat bulatan..pastu maen smbung2 cerita...wahahaha..subjek tu plg aku ske..dari cerita pasaltinggl seorg dlm rumah, tros jadi crt hantu...dr cerita aku masih ingt lagi suatu hari..trus jadi crt kereta bapak langgar emak..pastu bole plak msok AF..hahaha...

++++++++++++++++++

Ini yang paling kelakar. dari cerita biasa, jadi cerita lawak. dengan 'umar sambung cerita jadi lain, hifni plak sambung mengarut.

damn.

I miss d moment!

=)

sonnet™ said...

kene bebel dgn cikgu yusrita sebab tgkp katak lepas lite off
siap buat bisnes lah gara-gara katak tu kan?
ape pon,thx weyh!
kalau tak,xde la katak untuk grup aku =B

♥M.I.Z.A♥ said...

heroiczero: haha! sape ntah yg ckp tolak balek hntu msok dalam tv..bole stop kejp g toilet, pastu smbung tolak blk hntu tu..sbr cikgu murni mengjr kte..

frodo: hahahaha! ko slh sorg ktorg pny client ke..kehkeh..amcm katak..? ada baek? bsar2 punya..haha

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates