Cubaan ketika berpuasa


Hari ini saya puasa..
Jadi saya sangat lah lapar bila mem-browse2 tgok resipi2 masakan..
Kenapa yek..bila puasa jek, gatal tgn nk tgok2 resipi..
Lalu perut pon berbunyik lagu linkin park(rock cket)..
Huu..


Dan satu lagi bnda aneh aku rasa..
Hari ni masa berjalan macam sangat lah siput khinzir..
Xtawu knp..
.
.
.
.
Maybe sebab mlm ni aku ade dinner dgn en F!
Xsabar, tu yg jadi mcm ni..
Sikit2 tgok jam..sikit2 tgk jam..
hehe..
.
.
.

X sabar ...nak makan green curry chicken dkt tmpt fav aku sbb green curry die mmg syedap..!

Aku dh siap pikir menu utk mlm nie...

1) Green curry chicken
2) Telur dadar
3) Sotong goreng tepung
4) Nasi putih
5) --lagi satu ni xtawu nk mkn ape--
6) Teh o limau suam
7) Air en F xtawu..teh o suam kot?

Hehe..untuk en F, jgn smpai lmbat2 taw..kasihanilah org puasa ni..T.T<--mintk simpati..



See you, bf..=)





Tips perbelanjaan baru


Kalau cakap pasal berbelanja ni kn..
Ish3..
Aku mesti geleng kepala selaju yg bole ..tp utk diri aku lah..
Asyik ade jek bnda nak beli dlm sebulan tu...atleast stu..
Shopping baju suar kasut smua tu xpyh ckp ahh..
Tapi melampaw jgak kalo berterusan mcm tu..
Okay, so.
Bermula bulan ini..
Aku dh baek punya list down ape yg perlu bayar..
Brp nak blnja seminggu..
Aku dan en F buat kira2 ni semalam..
2 jam kot..!
Planning kne smart..dont hard..


haha!
Dengan rasmi nya dia lantik aku jadi dia punya PA akaun tanpa gaji..
So aku ikut lah mcm dia nk tu..
tetapkan amount A utk makan plus brg2 merepek nk beli..
So kalo ter overspend beli barang, shopping2 tu kn, so, dwet makan aku akan jadik cket..
jadi, padan muka..
Saving smua mmg xbole kacau lah...
Itu untuk emergency..

Contoh emergncy tu..:-
Mcm post aku sblum ni..ttbe jek, adik aku kol nk dtg..hari yg sme plak tu..
Bukan nk kasi signal awl2..
Kn nk kne pakai dwet tu..kn?
Lg2 die bawak kawan die..
Haa..itu contoh emergncy yang slalu wat aku terkjut mcm kne eletrik..haha
Tapi xkesah pon..datang3..


Bila dah buat belanjawan tu, jgn lp lah ikut yek..
Tapi aku xsuka part tu..haha..
Rasa mcm penjadualan atau perjalanan kewangan aku telah diskripkn..ecehh..
haha
tapi xbole la mcm tu kn..
Nasib baek aku sdr awl..kehkeh..
So, tempoh percubaan bermula awl bulan 5 ni..



Kalau rasa nak lagi jimat, haa, bawak lunch box g office..
mcm kt atas ni haa..
Masak sendiri..
Simpan elok2 dalam bekas..
Bawak g opis..
Makan tyme lunch..
Haa..xpyh laa mkn kt kedai lg..
Kan dh save kt ctu..
Aku pon tgh pkir2 nk wat mcm tu jgk lah..
Akan buat dlm masa terdekat..InsyaAllah..

Lepas tu, kalau nk dating hari weekend tu, xpyh laa mkn luar,
Masak sendiri jgk..
G makan dulu sme2 bawah pokok, baru g jalan2 dating..haa..
Kn dh save jugak tu..
Kalau dating weekdays, mmg xdapat lah nk msak tu..kehkeh..
Balik kje pon lewat..pastu nk msak..
Nt garam ke mana, senduk ke mana..sebb kelam kabut jadiknya..

So itu yang aku nak try cuba test utk bulan 5 ni...
Dengan ini, aku nk umum kn, bulan - bulan kedekut aku bermula..
Wish me luck!
;)














Budak ni laagi..~~!



Adik aku dtg lg rumah aku mnggu ni..
Okay, kali ni asrama die xde air..
Gila lah kalo xde air tu..
Aku teringt lagi tyme aku kat matrik..
Xde air..gila seksa..bg aku, xde eletrik, okay lg..
tapi kalo xde air, abes laa..mau nyer bli air mineral wat air utk menyucikan diri dari hadas kecil..
dh tu, nk amik air sembahyang pon ssh..

Tapi kre matrik aku okay lg lah sbb ade lori yg agihkn air tu..
datang anta air tiap2 ari, so bole la amik air tu..
Ni, adik aku, xde lgsg lori ke hape nk dtg..ade ke sampai xmndi brp hari..
simpan air tu utk wuduk..
Dah la x kasi budak2 tu blk..dh 4 hari xde air baru nk kasi blk..
So, adik aku pon dtg umh aku bwk kwn sowg..
Oke, disebabkan korang datang arik weekdays yg aku mmg kje 9-6..
So, korang ddk umh diam2 time aku kje..
Nak bawak jalan enjoy2 lbey2, esok nye kje jgk..
Bila en F datang balik dr kje,
Ni jelah aktiviti yg smpat ktorg buat start pkul 9mlm smpi 12 mlm..

Then, weekend ni kami tros berjalan lagi..jalan..dan jalan..
will update more pictures soon..
=))

Selamat Hari Jumaat ~






Menunggu lauk dgn pnuh sbar

Green curry chicken @ thahara seafood kampung pandan

ni ha 2 org budak KPMIM

muka kami sama x? sebab orang selalu ckp mcm tu..

ehem..thanks en F =)

Kes Live Depan Mata


Bila baca paper, kes ragut, aku selalu mcm blame knp susah sgt org sblh2 yang ade dgn die nk tlg..?
Amik no plate moto ke..
Baling botol, kasi pecah kpla org tu ke..(okay die pkai helmet)..baling botol kt tayar pon bole..
Buat la sumthing yg akn kasi die jatuh..
Ni bnda 1st yg akn kuar dr mulut aku bila bc kt paper psl kes ragut..


Okay semalam..petang..aku dgn en F g minum ABC Special yg x brp nk special dekat sebuah restoran yg mmg tmpt fav ktorg lah..sambil2 melayan ABC tu, dh nk blk dh time tu..kmas2, then trdgr suara org mnjerit dari dlm restoran tu..restoran tu mcm ade anjung taw..so aku ddk kt bahagian anjung tu..yg mnejerit tu dr blah dlm..aku toleh dengan serta merta..gila cepat kalajuan aku toleh tu smpai aku nmpak ape yg berlaku..ape yg aku nmpak, aunty tu berdiri membontoti(kehkeh) tangga..then ade sorg mamat india, die tarik rantai aunty tu dr blkg leher..rentap! then lari turun tangga naek atas moto, pastu kwan die pecut...vrroomm3..time tu, smua dlm kedai tu tergamam..65saat lpas tu, baru smua g kat aunty tu..tny2..kecoh3..tampat aunty tu berdiri semasa kejadian hanyalah sejengkal sahaja dgn pasangan couple tgh ddk minum makan..Kalau aku yg 50m jaoh dr aunty tu pon bole tergamam takot nervous rasa mcm kaku xbole buat apa2..apatah lagi couple yg sejengkal tu..

Start petang tu, malam, aku tgok gila banyak polis berkeliaran dekat kawasan umh aku n kawasan tu..siap berkonvoi2 plak abg2 is tu 3 4 5 moto..ade diorg kepong sorg mamat bangladesh nie..mcm tgh soal siasat..haha..aku pny instct kuat rasa ni msti sbb kes ptg td..

Kalau dlm kedai pon si peragut xguna tu bole gamble msok ragut..time org tgh rmai lunch..apatah lagi ditepi jalan raya..huuu..bila pikir jek, serius jadi tkot..Aku siap ingt lagi muka mamat yg mencurik tu..tapi tu lah..die dh jadi mcm stu sindrom phobia bila tgok jek india, aku rasa macam dia pencurik tu..muka india laen smua dh jadi mcm muka pencurik tu..huuu..

Jadi wanita2..aunty, adik manis, jaga2 lah yek..jgn jadi mangsa ragut..kalau yang jnis amik ragut jek xpe..kalo kita terjtuh ke, kne cucuk ke sbb mprthankna diri..xnye naya? huu..

Kesimpulanya, kejadian tu menjawab knp org sblah2 xtolong bila ade kne ragut
(0.0')




Nampak x? muka aku dh teruk..pimples sana sini..bibir pucat..mata ade wrinkle..
buruk kn..?
No choice..xde dating smpi muka elok.

Anybody knows how to licinkan muka macam siti nurhaliza?
Haha, lupekan jelah..
Muka xkn licin ke? Maybe.
No joke.
Pity u, miza.

Its 11.50.
time to sleep.


Miracle (0.0)



Dengan ini, i'm officially announce that...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taaraaa!~


Tutty!!
My new baby..awww~
Sangat comel OKAY!! sooooo cuuuteee..=)
Mula2 malu2..
Sekarang kami dh jadi geng!
hoho..

*ps: aku dh pndai peluk kucing skarang..sbb tuty xkn cakar aku..die baek wooo..die diam jek..dat's y i love u!! =)

kasi video cikkit..bukti kami teman baru nak mesra..
hehe




Esok kita maen lagi okay..
Gud nite tutty..
(+.~)

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates