Kes Live Depan Mata


Bila baca paper, kes ragut, aku selalu mcm blame knp susah sgt org sblh2 yang ade dgn die nk tlg..?
Amik no plate moto ke..
Baling botol, kasi pecah kpla org tu ke..(okay die pkai helmet)..baling botol kt tayar pon bole..
Buat la sumthing yg akn kasi die jatuh..
Ni bnda 1st yg akn kuar dr mulut aku bila bc kt paper psl kes ragut..


Okay semalam..petang..aku dgn en F g minum ABC Special yg x brp nk special dekat sebuah restoran yg mmg tmpt fav ktorg lah..sambil2 melayan ABC tu, dh nk blk dh time tu..kmas2, then trdgr suara org mnjerit dari dlm restoran tu..restoran tu mcm ade anjung taw..so aku ddk kt bahagian anjung tu..yg mnejerit tu dr blah dlm..aku toleh dengan serta merta..gila cepat kalajuan aku toleh tu smpai aku nmpak ape yg berlaku..ape yg aku nmpak, aunty tu berdiri membontoti(kehkeh) tangga..then ade sorg mamat india, die tarik rantai aunty tu dr blkg leher..rentap! then lari turun tangga naek atas moto, pastu kwan die pecut...vrroomm3..time tu, smua dlm kedai tu tergamam..65saat lpas tu, baru smua g kat aunty tu..tny2..kecoh3..tampat aunty tu berdiri semasa kejadian hanyalah sejengkal sahaja dgn pasangan couple tgh ddk minum makan..Kalau aku yg 50m jaoh dr aunty tu pon bole tergamam takot nervous rasa mcm kaku xbole buat apa2..apatah lagi couple yg sejengkal tu..

Start petang tu, malam, aku tgok gila banyak polis berkeliaran dekat kawasan umh aku n kawasan tu..siap berkonvoi2 plak abg2 is tu 3 4 5 moto..ade diorg kepong sorg mamat bangladesh nie..mcm tgh soal siasat..haha..aku pny instct kuat rasa ni msti sbb kes ptg td..

Kalau dlm kedai pon si peragut xguna tu bole gamble msok ragut..time org tgh rmai lunch..apatah lagi ditepi jalan raya..huuu..bila pikir jek, serius jadi tkot..Aku siap ingt lagi muka mamat yg mencurik tu..tapi tu lah..die dh jadi mcm stu sindrom phobia bila tgok jek india, aku rasa macam dia pencurik tu..muka india laen smua dh jadi mcm muka pencurik tu..huuu..

Jadi wanita2..aunty, adik manis, jaga2 lah yek..jgn jadi mangsa ragut..kalau yang jnis amik ragut jek xpe..kalo kita terjtuh ke, kne cucuk ke sbb mprthankna diri..xnye naya? huu..

Kesimpulanya, kejadian tu menjawab knp org sblah2 xtolong bila ade kne ragut
(0.0')



4 comments:

kery said...

baca entry kau tak tkt, but funny. miza2.fyi, mmg semenjak ni polis berkeliaran dkat sini

♥M.I.Z.A♥ said...

Funny tengkorak ko..kehkeh..tu la psl..siap ade rukun tertngga pusing2 wat tour kt taman aku..class gituew..haha

HEROICzero said...

adik2 kakak2 tolong lah alert. jalan melenggang macam dunia ni tempat paling selamat. orang lain, perhati jek.


*can i say, ur instinct were never true? =)

♥M.I.Z.A♥ said...

heroiczero: apasal plak never? tang mne yg never true tue?

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates