Beaches.



Yes ready to go.



2 hours.

then we reached,

here..



because

i love

Beaches.

Puuurrrfffecct!

=)






















Sesal dahulu pendapatan, sesal kamudian tidak berguna.




Aku pelik..
Biasanya..
Anak laki2..kalau dh kawin, die akn jd ktua keluarga kn..?
So, wife kne ikut husband, bukan?
Bukan husband ikut wife..ohh..BIG NOT..
Meaning bukan nye husband xbole langsung ikut wife..
Husband kne tawu limit die..
Pandai la tapis..
Kalau wife tu dah melampaw sgt, tegur lah..
Susah?
Sayang bini? Ke takot bini..?

Ahh..tu lantak lah hal korang laki bini..

Tapi ni sampai husband mmg abaikn keluarga sendiri..
ehh..again..BIG SENDIRI...!!
wtfish??
Kalau dengan family wife, wahh3..bukan main..
Sejak bila dh tukar ibu & ayah?
Ye, mmg bagus kalau husbnd nk smpai "wah3" dgn fmly wife..
Tapi kenapa dengan fmily sendri x "ber-wah3" mcm tu..?

Aku kesal tgk kes2 macam ni..
Balik kampung..but blk rumah SENDIRI act like tetamu..
Aku sedih bila tengok ibu2 yang mengalami benda ni, menangis..
Sedih..
Tapi masih lagi mmpu menahan kesedihan melayan so called "tetamu" tu degan senyuman mesra..dalam, hati terluka..
Aku nak tnya, apa hukumnya kalau kita buat ibu sendiri menangis..?
Syurga ditapak kaki ibu..!

Apa guna rumah sebesar mahligai,
..jika si ibu & bapa 10 kali ulang tidak mau ke rumah tersebut..

Apa guna harta berkapal2,
..jika membiarkan ibu & bapa masih menaggung kesusahan sendiri..tidak membantu..(mungkin tak amik tawu)..

Dah lupa ke sape yg mmbsar kn anda?
Who bring u to this world?


Yang si isteri..
Kalau dh nak kawin dgn si suami, mksudnya perlu kawin dengan keluarga si suami jugak..
"KAU NAK MASUK FAMILY AKU, KAU BUAT CARA MACAM FAMILY AKU"---> yeah..sooo true....then? kenalah u yourself apply the same thing. am i rite??

Semoga Allah merahmati orang2 golongan ini & membuka pintu hati mereka untuk memperbetulkan balik kesilapan mereka...sebelum semuanya terlambat..sebelum nasi dah menjadi bubur..sebelum tak sempat memohon keampunan..
Semoga aku pon x tergolong dalam golongan2 itu..
Amin..


I love my parent!~
Hargailah sampai bila2..
Selagi diorg masih lagi ada bersama kita..


ps: Sorry if my post is hurting any readers. Hanya untuk peringatan..also untuk diri sendiri jgk..











Real hero.



He always be my superhero.

the one who doesn't need powers to know how i'm feeling.




..that makes my hero greater than others.
=)


After 3 months



After 3 bulan, xbalik rumah..yeah..balik rumah jgk aku mggu lpas..
Jumpa mak abah! hehe..
So, smpai jek aku kt umh, mmg tros fmly aku ajk berjalan..
Yelah nt bila dh hari ahad, akak aku kje..kedah kn kje..
Nt berjalan x ckup org..
Xsyiok..


Rindu gila ddk rumah..
Die ade satu perasaan yg aku rasa smua org akn rasa.
Rasa selamat kn bila ddk rumah..
Problm kje smua hilang..

Kucing aku, motmot, en F jaga buat sementara waktu..hehe
Siap kene mndi lg motmot..

After groooming, die jadik mcm ni..

gedik! haaha..

Okay, ni gmbr2 aku sepnjg di hometown!

im good at playing this.


Jersey Malaysia! hehe

Love them all
Durian dijangka gugur bulan 7!! Nak balik!..lagii..

Ni durian kecik gugr..kecik tapak tgn...isi pon xde..

Yeah, miss you girlfriend..jmpe jgk finally..

Pose di beijing

Gajah di-awet.

Try cabut tongkat xdapat2..

Queen of fruit..! btol ke?

Ikan besau

Pose before lompat!

Tgok jek rasa sejuk..

Big Field. =p


****Xcukup hokay cuti****
I WANT MORE..
I WANT MORE..

(rusuhan) =p

Bila lah bole kmpung lagi..
=(






Wedding Checklist.


Bila nak kawin, checklist sangat penting sbb nk keep track brp bnyk bnda a.k.a wang ringgit yang akan di habis kn supaya kita bole bajet2..so, dwet xde la habis macam pili bomba..kat mane yang kita rasa bole cut cost, kita cut kn..
Aku post checklist ni bukan sbb aku dh nk kwen..
Dalam proses mengumpul dwet..Xkn nk dera laki jek kn kne kumpul dwet..aku pon nk mmbntu jgk..
Aku post checklist ni utk long term planning..haha..kalo nt time aku memerlukan, aku bole la bukak blk blog aku copy paste blk..haa..kalo smpn dlm lptop, kne virus nt ilg..kalo tulis atas kertas pon bole ilg..so tulis kt blog..bole carik blk....

So, utuk akak2 senior n kawan2 aku yg dh nk mendirikan rumah tangga ni, hopefully, checklist ni mmbntu..
=)

BILPERKARABAJET (RM)
1Yuran kursus pra perkahwinan
2Cincin tunang
3Cincin kahwin
4Barang kemas
5Wang mas kahwin
6Wang upah kadi
7Kad jemputan kahwin
8Setem untuk pos kad jemputan
9Wang hantaran
10Sirih junjung
11Kain ela
12Baju kurung
13Telekung & Sejadah
14Senaskah Al – Quran
15Beg tangan
16Kasut
17Jam tangan
18Set penjagaan badan
19Set alat solek
20Kek
21Buah-buahan
22Coklat
23Potpurri
24Gubahan barang hantaran termasuk upah
25Hiasan bilik tidur
26Pelamin
27Bunga telur
28Bunga pahar
29Gambar & upah jurugambar
30Sewa kanopy termasuk alas meja dan upah pekerja
31Set meja pengantin termasuk alas meja dan bunga
32Set makan beradap
33Penanggah
34Katering
35Upah kumpulan kompang
36Upah DJ
37Kos perjalanan rombongan pergi dan balik
38Kos tempat penginapan
39Cenderahati untuk saudara dan sahabat
40Upah juruandam

Jumlah keseluruhan : RM ___________________

ps: Nt sape2 yg dh lengkapkan checklist ni dgn harga n dapat total, bole la share ngn aku eyh..nk tawu jgk brp total..kehkeh..



Favourite ku, favourite mu juga..=p



Cerita favourite
.
.
.
.
.
.
.
Fast and furious 5 is AWESOME...!!!

PLEASE LAH ADE FAST AND FURIOUS 6 ..

xkan dh insaf kot..? kehkeh..

en f, Tergelak2 yek en f tgok aku ternganga, pastu mcm nk tepuk tgn sbb happy plus excited gila tgok dorg punya action and drift, pastu aku mbebel sbb vin diesel kena tgkap, and pling annoying bila aku start mula tny dia knp mcm tu, knp die itu, knp die ini..haha..dgn sbrnye en F tukang bgtawu..(xsemua org sbr bila aku mcm tu)..hehe...thank you dear.. Even tgok seat 2 dr depan, its worth it..sbb cnima tu mmg dh full lah..pastu best sbb org dlm tu mcm happening..hahaha...

Before msok cnema tu, smpt la bermakan2 dulu..
Hehe.


muka kenyang yang dh jadi mcm sinchan wanabe...soooo cute..=)

maen2 teka "i sedut ke x? i sedut ke x..?" ok gedik!! haha..dh sah2 xde air kt straw..mmg la xsedut..

This is us. hehe..Ready to watch movie!


Then nk g cnema tu, ternmpk pulk jualan murah..
nk msok kne ikat bag tawu....
cis..msok2 jek..ade org jual perfume ni pgil..
seriusly sgt lwak promoter tu sbb die awww...~ hehe
ayat first..
".adddikkk...sini la...mari tgok perfume ni haaa..
adik suka yang bau mcm mne..
feminine...?
bunga2..?
orrrr sexyy...?? haaa.."
then aku reply, "tgok lh yg mne2.."(smbil thn gelak)..
Then die kasi aku ciummm bau perfume tu..
"haaaa..ni waangi...seeexyyy kn..tgok nma die pon sexyyyy..(ckp smbil terkebil2 mata)"
die tunjuk kt aku kotak perfume nma sexy tu..
Trus tergelak en F..hahaha..
Pastu aku ckp, "xnk lah.xpe.."
"eh..kejap3...ade lagi...!~~ haa...bnyk lg.."

dh die bwk kuar keaur perfume ape plak ntah lg..haha..aku pon ckp "nk jln2 dlu.."
pastu die ckp mcm ni..
"haa xpe...jalan2 dlu..nt dtg cni blk okay...dtg cni blk...promise..???"
aku tergelak2 jek lah..haha..
last2 aku beli cadar..again..hehe..sbb die 100% cotton n murah hokay..
=)

then lpas shopping tros msok cnma tgok crt..

itu lah ceritanya..
Sekian Terima kasih..







Long weekend..ALONE..


Homesick
=,(
Dah 5 bulan xjumpa mak.
Ade weekend panjang pon terkial2 nk balik ke x..
Atlast xblik.
Buang masa.
Duduk xbuat ape 3 hari.
Smua orang xde.
Bagus.
Duduk sorg2 plak tu.
Makin jadi homesick.

Kan dh mneyesal.
Jeles bila dgr en F asyik2 nk balik rumah.
Mentang2 rumah dekat.
Syok jek nak balik tiap2 weekend.
Tapi dlu rumah aku dekat tyme blaja, aku blk sebulan skali jek.
Ade certain case blk sebulan 2 kali.
Menyesal aku xbalik tiap2 ujung mggu dlu.

Kn best kalau rumah aku pon dkt.
Ni kawan plak semua nak busy.
Tyme final.
So, xde sape la nk teman aku jalan2.

Sedih...~~
Mane ntah kucing nie..
Slalu ade wat aku gelak2 tgok diorg maen..
Hari ni xde plak..

Moody sebentar.

Oke, jalan sorg2 jelah.
Bole praktis.
Hidup sorg2.
Kehkeh.


Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates