Wedding Checklist.


Bila nak kawin, checklist sangat penting sbb nk keep track brp bnyk bnda a.k.a wang ringgit yang akan di habis kn supaya kita bole bajet2..so, dwet xde la habis macam pili bomba..kat mane yang kita rasa bole cut cost, kita cut kn..
Aku post checklist ni bukan sbb aku dh nk kwen..
Dalam proses mengumpul dwet..Xkn nk dera laki jek kn kne kumpul dwet..aku pon nk mmbntu jgk..
Aku post checklist ni utk long term planning..haha..kalo nt time aku memerlukan, aku bole la bukak blk blog aku copy paste blk..haa..kalo smpn dlm lptop, kne virus nt ilg..kalo tulis atas kertas pon bole ilg..so tulis kt blog..bole carik blk....

So, utuk akak2 senior n kawan2 aku yg dh nk mendirikan rumah tangga ni, hopefully, checklist ni mmbntu..
=)

BILPERKARABAJET (RM)
1Yuran kursus pra perkahwinan
2Cincin tunang
3Cincin kahwin
4Barang kemas
5Wang mas kahwin
6Wang upah kadi
7Kad jemputan kahwin
8Setem untuk pos kad jemputan
9Wang hantaran
10Sirih junjung
11Kain ela
12Baju kurung
13Telekung & Sejadah
14Senaskah Al – Quran
15Beg tangan
16Kasut
17Jam tangan
18Set penjagaan badan
19Set alat solek
20Kek
21Buah-buahan
22Coklat
23Potpurri
24Gubahan barang hantaran termasuk upah
25Hiasan bilik tidur
26Pelamin
27Bunga telur
28Bunga pahar
29Gambar & upah jurugambar
30Sewa kanopy termasuk alas meja dan upah pekerja
31Set meja pengantin termasuk alas meja dan bunga
32Set makan beradap
33Penanggah
34Katering
35Upah kumpulan kompang
36Upah DJ
37Kos perjalanan rombongan pergi dan balik
38Kos tempat penginapan
39Cenderahati untuk saudara dan sahabat
40Upah juruandam

Jumlah keseluruhan : RM ___________________

ps: Nt sape2 yg dh lengkapkan checklist ni dgn harga n dapat total, bole la share ngn aku eyh..nk tawu jgk brp total..kehkeh..



6 comments:

Anonymous said...

kawen..kawen...kawen...
cpt siket da wt checklist dah tu..

♥M.I.Z.A♥ said...

anon: hahaha..checklist ni mcm kasi motivation ..=p

haLyZaQiut said...

tgk checklist je, dah pening lalat terus....hahahha...

Naceka said...

honeymoon? hahaha

Naceka said...

Ala..tak yah total2 lah...
swipe je kredit kad tu... hahaha

♥M.I.Z.A♥ said...

k.liza: haha..ini baru pompuan pny k.liza..haha..laki punya xtawu lah..

Naceka: honeymoon 5 taon selepas..haha..kne bukak akaun baru..xdak kredit card nk swap..card tesco adalah..bole? =p

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates