Pesanan Penaja


Assalamualaikum w.b.t

Pejam celik..pejam celik..
Ramadhan dah nk berakhir..
Sedey pulak..
Lagi kurang seminggu dh nk raya..
Barang2 raya mmg xpyh ckp lah..
Kuih-kuih raya, krepek2 raya, baju2 raya, kasut2 raya..
Dah siap sedia kemas rapi ..tinggl nk msok bonet kete jek..
hehe..

Teringt pulak dulu tyme balk kmpung dkt johor..
Mesti kitorg adik beradik xkn tdo punya sbb excited gila nk blk kmpung..
Barang yg bwk nk blk kmpung tu mmg dhsyat la.
beg2 smua aku rasa sme berat dengn org yg ada..haha
Pastu msti shur dekat rnr..pastu trus kan perjalan selama 10 jam..
Disebabkn dulu abh aku sorg jek yg drve, so berenti mmg bnyk gle..
Aku yg xtdo excited tu, mula bntai tido dr rnr tmpt bershur tu smpi lah ke next rnr..pastu tido blk..pastu bgun blk..tawu2 dh smpi..hehe..
Pastu msti singgh dekat pekan ape ntah..nk beli daun palas..
nk buat keputat..abh n abg2 aku mmg terer bab menganyam keputat..
Kalo kasi aku, jadi tikar..

Haa, ckp pasal sehari sebelum raya..mmg pnt gila..
kne psang kapet, tukar langsir, tukar sarung kusyen,vacuum2..fuuhh..(smbung)
masak rendang..
goreng ayam secara besaran yg plg mencbar sbb die meletup2..haha
potong2 sayur nk buat kuah lodeh..
potong bawang...eh..tu kje akak aku..aku potong cili kering..haha
part rebus keputat, tu abang aku ngn abh yg wat..

Bila smpi mlm raya, mula lah mengisi kuih raya dlm bekas..mengisi dlm mulut pun xmau kalah..haha
Then main bunga api dekat luar..
Kacau anjing jiran depan yg bising gila menyalak..
hehe..

Bnda tu yg sgt dirindui..

=)

Dalam 2 hari lagi nk blk kmpung dah..
Doakan semoga perjalanan aku selamat..
Semoga perjalan anda smua pon selamat..
Bawak keta hati2..
Ingtlah orang yang tersayang..
Xpayah la nk kelam kabut sgt bawak tu..
Nk potong2 memanjang..
Ingat ye..~

ps: Agenda selepas pulang semula ke kl..
- beraya rumah y
- serbu rumah fera
- serbu rumah jannah

: Segala Open House yang ingin diadakan, jangn segan silu menjemput saya, Hamizah , untuk memeriahkan lagi suasana hari raya yang anda..=)





















Kayu dan Pelita



Semalam,
Kami berbuka di kayu nasi kandar..
Sebelum tu, aku g shur kt nasi kandar pelita..
Okay..so bole buat perbezan..
Nasi Kandar Kayu lagi 10 kali sedap dari nasi kandar pelita..
Aku xtawu ape reason die..
kayu lagi sedap dari batu..
hehe..




Wah..berbaju melayu..~
=)
Kaler purple plak tu..


jgn pandang lama2 ;p




Jadi lpas berbuka, kami direct mgrib dan berterawikh..

Okay, bercerita pasal terawikh..

Aku xtawu knp feel berterawikh dekat cni, xsama lgsung dgn berterawikh dekat sana..
Kan lpas habes 2 rakaat, die akn cakap


kalau dekat rumah aku,
Masjid fav aku tu,
kita akn dengar suara bilal dan jemaah sgt kuat..jemaah menyahut bilal dengan kuat..bilal pon sama..
Tapi, kt sini, smua jemaah menjawab dengan sgt syahdu..
Penat bekerja mungkin..
hehe..
xpelah..itu bezanya yg buatkan aku rindu bertarawikh di kedah..
=)

hari ni, akan ke bazar puncak jalil..
femes kot..
sbb ade sate miza..haha
okay, merapu,
aku nk beli ayam percik..
lama pulak xmkn ayam percik..
murtabak singapura-pura..
macam menarik..
eh, tapi ade nasi tomato pon sodap..
tapi nk g berbuka kt kedai..
tap..tapi..
urm..xpe, nt pikir..
hehe..





Happy 23rd Birthday, Love




Setiap tahun, hari lahir awak mengingatkan saya,
Thinking of all wonderful things you are,
I really want to say,
Its like lucky draw to know you,
Someone who bring happiness to everyone,
who gives more than gets,

Hari ini hari lahir awak,
Someone yang sangat penting dalam hidup saya.
=)
How can i forget your birthday,
(even tukar date and hide in fb..hehe)

After all.

You are the only,
Who in my heart does stay.

Happy 23rd Birthday, Love.
Enjoy your time,
On this your day .

Saya doakan,

Awak berjaya dunia akhirat,
Dipanjangkan umur,
Dimurahkan rezki..
Dipermudahkan segala urusan..



(senyuman xberapa manis sbb di ambang berbuka..haha..lpar..)





Your Love,
Miza




Dugaan Ramadhan : Part 1


Time ramadhan ni lah.
banyak dugaan..
Contoh..
Kalau kita bershopping pada bukan bulan ramadhan, mesti ada dengan selingan makan2..minum2..
Penat dahaga yg ada pon hilang..
Kalau di bulan ramadhan, agenda shopping akn mejadi lebih berganda..
Mane xnya dengan nk men-survey baju raya, kasut raya..kne round satu shopping mall, aim dulu, baru beli..xpon pusing habes satu jalan tar..patah blk ke kedai yg kita dh aim.
Kalau bershopping di shopping complex biasa, okay lagi..dengan aircond smua ada..
Kalau sogo tu, kurang sikit okaynya sbb ekon pon dh xrasa..
Haba manusia lebih mengatasi kadar kesejukan ekon tu..haha..
Kalau jalan tar..?? Manusia mmg ramai xpyh ckp lah..
xde aircond plak tu...
Tambahan pulak kalau ade bazar bukak di jalan tar tu..
Aroma dihidu pada jam 5 petang..
^.^
Haih.
Berbalik pada tajuk..
hehe..
Jadi, challenging bershopping di bulan puasa tu mmg high lah..

Perempuan mmg no hal..
Jalan pusing 10 tingkat time square pon steady lagi..
Ini fact..
Bole bertahan sbb nk dapatkan barang yg berbaloi..
peribahasa cakap..
Alah membeli, menang memakai..
ecehh..
kami sanggup..=p

Laki xtahu lah saya..
Yg pasti si F saya, bila aku msuk kdai nie, aku xske..msok next kdai pon xde berkenan..masok..dan masok lagi..sme jgk xde yg berknan..
bila aku tny:-

aku: "u oke x..? kita trun tingkt bawah plak eyh..?"
dia: die jawb: "hishh...0okay...bersmngat lg niehh..kasi 2 jam lagi pon okay.."..jom2..kita carik lg eyh.."

bila ke tingkat bawah..sme jgk..xde yg aku berkenan..
die ckp..
dia: jom kita tgok map..kne plan strategy..."
aku: haha..(aku dh mula tergelak)..jom3...tgk map mne ade kdai kasut..

bila g tingkat bawah lg pon still xde yg xberkenan...
aku tny dia..
aku: u oke x niehh..?? npe mcm xbersemngat jek..haha
dia: simpan tenaga...
aku: hahaha..jom2 naek tingkt atas skali lah..ni last~
dia: booooleeehhh...

Naek tingkat ats skali..aku jumpa jgk yg berknan..hehe

dia: alhamdulillah..jom carik mkanan nk berbuka jap g..

hahahaha..thank you love..! 4 the treat..4 everything


what else i can say?
=)




Salam Ramadhan .



Salam 2nd Ramadhan.

Tak sabar rasanya nak menunggu raya.
Aku pon dah mula survey baju2 raya online.
Nak baju kaler ape yek taun ni..
Berapa Pasang..
Tapi macam xpuas.
Kena keluar shopping baru best + puas.
(perlu ke x amik AL nk shopping raya?..haha)

Waktu sebelum puasa lagi aku dh rasa suasan nak raya sbb aku slalu g site..
Orang2 dekat site tu dah mula jual kuih raya..
Puasa pon belum, dah bawak tester kuih raya..haha
Walaupon macam over, tp macam seronok plak tgk..

Sehari sebelum puasa, aku dgn kawan aku, g shopping barang2 nk bersahur n brg2 dapur ..Jalan nak masuk ke Tesco Ampang jem gila..smua orang sibuk nk buat persiapan menyambut Ramadhan.. Agak 15 minit la nk msuk..n aku bernasib baik sbb dpan aku polis..haha..then smua org yg nk cucuk2 ptong line smua tkot..kehkeh..diorg nk wat kje tu pon blakang keta aku..


Hari 1st puasa, memang aku cabut blk ontime..sbb nk g bazar..haha..jalan pusing seround..aim bnda apa nk beli..haaha! target kne betol....lpas beli nasi kukus ayam goreng dengan air jagung tanpa campuran apa2..(tp lpas tu die cmpur air gula -.-")..dgn kuih muih 1biji 60sen..5 biji 3ringgit(mmg lah 0.6 x 5 = 3..-.-')..aku pon balik dgn hati riang....

Hari ni aku kena g spnb..AGAIN!!! ntah bila lah bnda ni nk habis since mr *** tu asyik nk tmbah..tmbah..tmabh...suruh die buat tgok..ckap mcam makn kacang..haih..
Sabar-sabar..bulan puasa..hehe..

Jadi, xlambat lagi untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan kepada smua.
Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu makna kepada kita, tambahan amal ibadat dan pahala.
=)






















Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates