Salam Ramadhan .



Salam 2nd Ramadhan.

Tak sabar rasanya nak menunggu raya.
Aku pon dah mula survey baju2 raya online.
Nak baju kaler ape yek taun ni..
Berapa Pasang..
Tapi macam xpuas.
Kena keluar shopping baru best + puas.
(perlu ke x amik AL nk shopping raya?..haha)

Waktu sebelum puasa lagi aku dh rasa suasan nak raya sbb aku slalu g site..
Orang2 dekat site tu dah mula jual kuih raya..
Puasa pon belum, dah bawak tester kuih raya..haha
Walaupon macam over, tp macam seronok plak tgk..

Sehari sebelum puasa, aku dgn kawan aku, g shopping barang2 nk bersahur n brg2 dapur ..Jalan nak masuk ke Tesco Ampang jem gila..smua orang sibuk nk buat persiapan menyambut Ramadhan.. Agak 15 minit la nk msuk..n aku bernasib baik sbb dpan aku polis..haha..then smua org yg nk cucuk2 ptong line smua tkot..kehkeh..diorg nk wat kje tu pon blakang keta aku..


Hari 1st puasa, memang aku cabut blk ontime..sbb nk g bazar..haha..jalan pusing seround..aim bnda apa nk beli..haaha! target kne betol....lpas beli nasi kukus ayam goreng dengan air jagung tanpa campuran apa2..(tp lpas tu die cmpur air gula -.-")..dgn kuih muih 1biji 60sen..5 biji 3ringgit(mmg lah 0.6 x 5 = 3..-.-')..aku pon balik dgn hati riang....

Hari ni aku kena g spnb..AGAIN!!! ntah bila lah bnda ni nk habis since mr *** tu asyik nk tmbah..tmbah..tmabh...suruh die buat tgok..ckap mcam makn kacang..haih..
Sabar-sabar..bulan puasa..hehe..

Jadi, xlambat lagi untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan kepada smua.
Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu makna kepada kita, tambahan amal ibadat dan pahala.
=)






















2 comments:

Cik FaRiZaM said...

time pose , mmg smua nak balik on time la...kalau yg nak masak tu lg la...rasa nak balik awal je.

♥M.I.Z.A♥ said...

Haha! yg nak masak mcm k.faz la kn..hehe..miza beli kt bazar jek..xsmpt nk msak..

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates