Pelangi petang




Lama rasanya aku x terserempak dengan pelangi..
Last friday, blk dr klia, fikri jemput aku balik..
Ttbe mendung yang sangat luar biasa..
Awan mmg gelap gila mcm mlm..
Sirius aku xpernah berpenglmn awan mcm tu..
Okay, suddenly hujan dengn sangat lebat smpi smua kereta aku rasa bawak 20km/j jek..
Sbb jalan mmg xnmpk lngsung..
Kereta 2 langkah depan pon bole xnmpk..
Aku suruuh fikri berenti drve kejap..sbb mmg xnmpk..and bnyk jgk kereta berenti kt bahu jalan sbb xnmpk..
Die still nk drve jgk..okay, fine..die mmg selalu degil mcm tu..

gambar sempat disnap..hehe..


Aku jgk sempat mensnap gmbr pelangi...sebelum hujan...jmpe jgk dengan sang pelangi setelah sekian lm....=)


=)

Ape2 pon, kami selamat smpai rumah..
Syukur..



Penghabisan Bulan October.


1/10: MAS work in progress..
.
.
.
.
..MAS work in progress..
.
.
10/10: MAS Project Integration Test
.
.
...MAS in progress..
.
16/10: UAT Document in progress
.
.
...MAS in progress..
.
.
.18/10 Blood Test - Office Event - ini sangat dem! 3 kali cucuk..xjumpa urat plus salah cucuk..xsurprise lah kalau ckp itu first time aku buat blood test..booo..!~
.
.
.
.
...KLIA meeting..meeting..
.
.
.
.21/10: adik datang buat kecoh kt rumah..budak itu lagi..haha..
.
.
.
.
.
24/10: Traning MAS people
.
.
.
.
.
31/10:UAT MAS(PLease Tuhan, uat kne pass..sudah tidak mampu buat dah..)

*******SHOULD BE THE END**********


Nak balik raya hokay..
macam mana nk raya kalau MAS ni sibuk nk suruh aku merayakan dia..
tu orang ckp, disebalik kepahitan, ada manisnya..

Dengan ini, saya ingin mengumumkan..Bulan october adalah bulan saya ANTI-SOSIAL.
No fun fun fun.
.
.
.
...xpasti sampi bila...



Berkungfu Sebentar.


Semalam,
Aku teringin nak makan koewtiow kungfu..
Then, aku decide utk masak koewteow kungfu for dinner..
It was my 1st attempt..
and we have 2 chef in the kitchen..
Ofcoz la aku dgn housemate aku yg seorg ni, ilani..
We started at 8.30pm.
Berkungfu selama 1 hour, then only our koewtiow kungfu is ready to serve..
=) and guess what? Our 1st attempt is sgt cemerlang!!
Wahaha..

Xpercaya? lihat hasil dibawah..
Nyumy okay..
en f saya makan dengan habis!!
wow..
=)



RM5.00 okay kalau mkn dekat gerai RPA Arau..haha!

Alhamdulillah..
Kalau mengidam jek, bole la buat lagi..

Happy Flyday!~
Harap2 balik nt tidak jem..huhu..


I dont have time to update 12-20++ line of writing..
Thank you.
Awesome weekend.
Nice food, nice friend..
Now, back to my "AWESOME" work.
Fair enough =.='

bye..~



Fakta & Auta


Aku budak scout dulu..
Camping2 ni small matter laa...
Dulu asyik ber-camping..
G jembori pengakap lagi peringkat kebangsaan..
Kawat sana sini..
Flying fox atas bawah..
Semua dlam tangan..
Survival skill dalam hutan mmg terer abess..

Aku dulu budak PLKN..
Bangun pkul 5 pagi normal..
Kawat pkul 6 pagi steady..xde ngntok2..
Kental abes...

Sekarang,

Si Dia : Syg, jom g water rafting?
Aku : Xbole...busy...banyak gila keje minggu ni..mane bole g..
Si Dia: Okay2..xpe2..tiada paksaan..
Aku : (fuhhh..selamat...)-dalam hati..

Okay, kenapa bab air jek nak mengavoidkn diri?
Dulu aku pernah lemas time kecik2..
Aku rasa macam nmpk tgn taw melambai2 dr dlm air..mcm lemas..
aku pon tros nk g ke arah tgn tu..
last2 aku yg lemas..
padahal, xde sape pon yg lemas melambai2 mink tlg tu..
Itu jadi fobia semacam..
Kesan dari tu..aku xsuka menyelam seluruh kepala masok dlm air..
Kalau selam,aku mesti akn tinggl telinga diluar..
Sebab, bila masok smua dlm air, aku teringt perasaan berada dlm air tu sama jek mcm perasaan time aku lemas dulu..
Hehe..actually itu sebab utama aku menolak activity2 air ni..(ecehh..alasan)..
Tp serius..
Aku mmg xbole..kalau g waterpark pon..
naek gelongsor yang ade pelampung bentuk 8 itu pon aku tkot..
ehh..xbnyk pulak bnda aku tkot..haha..

So, hujung minggu ni Si Dia akn g water rafting and camping dengan kawan2 dia..
..dan aku akn ber pillow talk dgn kawan2 aku..hehe..kre girls weekend no men la..

Kesimpulan entry ni, aku xwater rafting bukan aku takot, tapi fobia..hahahaha...2 bnda berbeza..okay en fikri? hee..Take care tawu~ Takmo cedera2..Ikat helmet kuat2..Tido baca doa tido..going to miss you..

Sekian..~





















Monday Blues


This is what we call monday blues,
Bila bangun pagi duduk atas katil for about 10 minutes termenung..then baru start g toilet..
Bila main amik jek baju ape yg nk pakai without ironing needed..
Bila nak drve g tempat kje lambat2..
Bila sampai office, muka memang selenga 20 posen..
Bila ddk kat ofis asyik nk bukak bnda lain jek..sje mengavoid kn dri from start any work..
Bila..bila..& bila..

and it keeps on irritate me..asking why..why.. this is how my week goes.
Mooooooonddaaaaaayyy
Tuuuueeesssdaaayyy
Wednesddddayyyyyy
Thurssssdayyyyyy
FRIDAYSATURDAYSUNDAY.

Enough said .

Haappy Monday people -.-'
Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates