Stress? Itu normal.



Aku jenis orang yg xsuka pikir masalah.
Semua orang yang kenal aku mesti ckp macam tu.
Diorang cakap, aku ni happy jek kje.
Gelak jek kje.
Kalau gelak, aku juara.
Come on okay, glak utk awet muda hokay.

Kalau ade problem, buat dunno jek.
Haha!
Ade satu time dulu,
Dekat matriks.
Roomate aku gle2 punya study.
Aku ni gila2 punya tido.
Tyme die study, nak carik jawapan ,(erkk..study carik jawapan..haha!)..die g bilik seblah.
Pastu die datang blk blek, aku dh bgun tido.
Die ckap kat aku,
"Miza, ko tawu x, bdak blek sblah tny aku. roomate ko tu rleks jek aku tgok. Dah nk exam ni. Tido slumber jek. "

Pastu aku senyum, aku tny balik roomate aku, "pastu ko jwb ape?"..

Roomate aku jawab," Aku cakap lah, budak tu? die bukan reti stress pon.."..


. . . . .


Itu satu,
Ade lagi sorang kawan aku ske ckp aku ske wat kje gila.
Biasa lah aku.
Aku kalau hati aku ckp xnk, i mean, yg btol2 xnk, aku akn wat ape pon utk men-tak-nak-kan bnda tu.

Satu hari tu, aku ade bgtawu die something yg wat gila punya die terkjut sbb aku wat decision yang sangat tak rasional. Die membebebebebebel dekat aku smpai aku rasa perlu ke x aku sediakan air utk die..

Bila die tension tgk aku xmembalas pon bebelan die, die berenti dr membebel then die cakap,

" kau memang gila kan. sebab tu ko jadi kawan aku"..

Haha!
Jadi kawan2 aku, yg betol2 dh knl perangai aku mcm mna mmg akn ckp aku ni xretireti nk stresss.

itu time blaja weh.
Tapi time kje, baru aku taw stress tu mcm mne.
Aku lebih rela xmengenali stress daripada knal.
ade jgk good point die.
Atleast time kje ni aku tawu aku ni normal.
Orang normal akn stress.haha.

Penah dlu time aku baru2 kje, aku mngadu dekat kawan aku, aku ckp aku stress..
Tawu x ape diorg reply.
"Miza , cuba crt sket simptom stress yg ko ckp tu, ko rs mcm mne..haha" hampes btol mereka interview utk kepastian plak..

Kawan2,
Hidup mmg stress,
tapi aku xkn bia stress take over my life.
Senang kan.
Deal with it.
=)

ps: Ohya, aku still bole snyumm even annual leave aku dh tinggal -0.5 =] better than last year..-2..wahaha..see, take it easy.













My 11.11.11 Birthday ;)



***********************************************************************************

Sebulan before 11.11.11
Fikri pernah tny aku, ape hadiah aku nk.
Pening kepala die pkir.
Aku biarkan die pkir sendiri.
Ttbe die ckp, haa, i dh tawu u nk ape..
Aku tny blk ape..
Die jawab oven..
OVENN???-aku jawab dgn nada terkejut plus tergelak.
Die pon kembali pkir balik. Mungkn die pon terkejut tgk reaksi aku yg terkejut. haha!

************************************************************************************

10.11.2011
Hari ni fikri amik annual leave.
Aku pon xtawu knp die amik.
Birthday aku esok, bukan hari ni.
Time fikri amik aku dari klia, die ckp, ade nk g mne2 x? aku ckp, no need, balik jelah.
Tiba2, die ckp, mlm ni kte makan kek eyh?
Aku, * gelak*
Die senyum2 malu.
Die ckp, die bgtaw awl, tkot aku tdo.
okay, comel.

Mlm time nak dinner, die bawak skali kek bithday.
Aku pon gelak2.
Aku jadi mkin gelak sbb nmpk die sembunyikn sumthing dkt blkg die knon xnk aku nmpk.
Nak jek aku rakam time tu. haha
Bila die dpt tgkp aku gelak sebb tu, die putus asa.
Die kasi kt aku paper bag.
Die ckp, kasi sekarang lah.
haha..Aku pon amik ckp thank you, tp aku bkak pkul 12 nt..

************************************************************************************

11.11.11
Aku bukak hadiah aku depan die.
Aku baca kad birtday die kasi.
Pelan2 aku bukak hadiah tu sbb aku nk simpan wrapper die. Xnk terkoyak.
Ble dh bukak, aku happy!!
Sebab awal thun 2011, aku pernah beli cleo.
Ade satu page tu, iklan pasl jam.
Swatch.
Kaler purple.
Aku ckp dekat kwn aku, laaawaaa gle jam niii!!~~
Kaler purple..
Kawan aku ckp, ini kt downtown ade nieh..plain..
purple plain.
Xpayah ko nk ble mahal2.
Aku buat xtawu jek ape die mmbebel.
Aku tgok2 lagi page tu, carik harga.
Siap search kt internet brp hrga jam purple tu.

Tetiba aku terkjut,
Aku dapat hadiah tu.
Jam yang sama
Yang pernah aku search dlu.
Even bnda tu bkn aku slalu ckp nk mcm samsung galaxy s2 =p,
Tapi atleast, die mcm dpt pkir ape yg aku nk.
sooo sweet of you syg.

Yes,
it is plain.
plain purple.
But it doesn't mean that plain.
Its full with love.
Came with someone who that i really love.
Thats make my favorite purple be.

=)

************************************************************************************

On 11.11.11,
We went for holiday.
Birthday holiday.
Together with my youngest sister.
We went to Teluk Chempedak, Pahang.
I always love beaches.
haha.
Puas gila mndi laut.
Mula2 aku mcm tkot jek bila tgok ombak bsar gle
Plus adik aku kne tenglm ngn ombak.
haha
tempat die cetek jek. takat lutut jek.
ble duduk, ombak yg dtg tu lbih dr kepala
Tenggelam sekejap.
Tapi lm2 dah jadi suka.

************************************************************************************
12.11.11
Our 2nd couple annvsary.
nothing else i can say,
I Love You.
and still ber-holiday bermandi-mandian.
haha.






Thank you dear for all this.
Cake, wishes, present, beach.
I Saaangaatt suka!!
Really2 meant it.

Not to forget, thank you friends with all your wishes, cards and present.
May you all be blessed.















Waiting..


11/11/11

Special date
and my special day
...

Cant waittt...~
=)


Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates