Stress? Itu normal.



Aku jenis orang yg xsuka pikir masalah.
Semua orang yang kenal aku mesti ckp macam tu.
Diorang cakap, aku ni happy jek kje.
Gelak jek kje.
Kalau gelak, aku juara.
Come on okay, glak utk awet muda hokay.

Kalau ade problem, buat dunno jek.
Haha!
Ade satu time dulu,
Dekat matriks.
Roomate aku gle2 punya study.
Aku ni gila2 punya tido.
Tyme die study, nak carik jawapan ,(erkk..study carik jawapan..haha!)..die g bilik seblah.
Pastu die datang blk blek, aku dh bgun tido.
Die ckap kat aku,
"Miza, ko tawu x, bdak blek sblah tny aku. roomate ko tu rleks jek aku tgok. Dah nk exam ni. Tido slumber jek. "

Pastu aku senyum, aku tny balik roomate aku, "pastu ko jwb ape?"..

Roomate aku jawab," Aku cakap lah, budak tu? die bukan reti stress pon.."..


. . . . .


Itu satu,
Ade lagi sorang kawan aku ske ckp aku ske wat kje gila.
Biasa lah aku.
Aku kalau hati aku ckp xnk, i mean, yg btol2 xnk, aku akn wat ape pon utk men-tak-nak-kan bnda tu.

Satu hari tu, aku ade bgtawu die something yg wat gila punya die terkjut sbb aku wat decision yang sangat tak rasional. Die membebebebebebel dekat aku smpai aku rasa perlu ke x aku sediakan air utk die..

Bila die tension tgk aku xmembalas pon bebelan die, die berenti dr membebel then die cakap,

" kau memang gila kan. sebab tu ko jadi kawan aku"..

Haha!
Jadi kawan2 aku, yg betol2 dh knl perangai aku mcm mna mmg akn ckp aku ni xretireti nk stresss.

itu time blaja weh.
Tapi time kje, baru aku taw stress tu mcm mne.
Aku lebih rela xmengenali stress daripada knal.
ade jgk good point die.
Atleast time kje ni aku tawu aku ni normal.
Orang normal akn stress.haha.

Penah dlu time aku baru2 kje, aku mngadu dekat kawan aku, aku ckp aku stress..
Tawu x ape diorg reply.
"Miza , cuba crt sket simptom stress yg ko ckp tu, ko rs mcm mne..haha" hampes btol mereka interview utk kepastian plak..

Kawan2,
Hidup mmg stress,
tapi aku xkn bia stress take over my life.
Senang kan.
Deal with it.
=)

ps: Ohya, aku still bole snyumm even annual leave aku dh tinggal -0.5 =] better than last year..-2..wahaha..see, take it easy.













7 comments:

mizz.miza said...
This comment has been removed by the author.
mizz.miza said...

stress menunggu results...ahah....

♥M.I.Z.A♥ said...

=) nama kite sama kah? hehe. good luck miza kecik

kery said...

Ko ketawa xberenti macam keretapi. Siapa2 pon suka tengok

♥M.I.Z.A♥ said...

Mane ade aku ketawa macam keretapi ponnn ponn ponnnnn.. -.-'

titida said...

Mesti la u hepi ngan leave -0.5 u tu.. sbb dh better than orig punye - 5. hahaha

♥M.I.Z.A♥ said...

titida- haha! good news even no sot good but still good. Thanks tlg i investigate haritu..;)

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates