Penghuni rumah baru.



Hye, aku dh ade ahli rumah baru.
Die putih berseri.
Bulu kembang2.
Mata bulat besar.
Manje.
Pandai.
Comel.

Kisah die macam ni..
Hari ahad haritu, aku terasa macam nk bela ikan.
err..semula.
hehe
Selepas 3 kali gagal membela ikan, ingt nk bela blk..
mungkin rumah lama kot buat ikan tu cepat mati..hehe
Time tu ktorg g axis atrium sbb penah beli ikan kt situ.
Konon ingt nak tgok2 tp xkn beli kt situ sbb rekod kedai tu ngn aku buruk. haha
Asyik mati jek bila beli.
Sian ikan2 tu.
Aku bangun pagi tawu2 dh ade ats lantai.
Die melompat kot.
Time kt kedai tu, aku xtgok ikan pon, aku lg tertarik dengan pearl hamster.
Sebab kecomelan die makan n minum susu n bersihkan badan.
hehe
Okay, aku decide nk tu.
Tapi fikri ajak g mid valley.
Tgok2 kt situ.
Aku pon g lah dkt pet wonderland tu.
Okay, skarang mmg decide nk hamster.
Usha2 dh starter kit utk hamster. Ade rumah die, makanana, tmpat main die n mcm2 lagi lah.
Tapi aku pkir, hamster ni msti ssh nak pegang, nk maen2..
Tak bole lpaskn die..kalau lepas, xckup tanah kejar.
Fikri tny ku nk ke xnk.
Last2 aku jawab, xnk.
Sebab aku rasa xde pet yang secomel kucing.
Esoknye, aku tergerak hati nak browse2 kucing untuk diberi.
dengan niat ade lah orang nak kasi kucing.
Tetiba aku jumpa sorg ni ade advertise kt fb.
Ape lagi.
Cepat2 book.
Lepas dah arrange2, die kasi alamat n no telefon, mlm tu jgk aku ckp kt die nk g amik.
Dah la berebut ngn org nk amik kucing tu.
Ade lagi sorang pon nk kucing tu jgk.
Maybe sbb die comel.
Macam kucing parsi.
Muka Kemek.
Hehe.

sampai dekat rumah orang tu, mak die pgl masuk.
Aku ngn fikri pon masuk smbil mencarik2 mana kucing tu.
Makcik tu bagutawu, kucing ni mmg mcm tkot2 sikit.
Maybe sbb die pnh kena pkul.
Die takot surat khabar, die takot orang ramai2.
Die takot bunyi benda kuat2.
Asyik carik tmpt yg tertutup nk duduk.
Sian die.
Dekat rumah makcik tu ade 3 ekor kucing.
Satu buta, satu sakit paru2 berair n baru jek lepas operation, satu lagi penjenayah..haha..diorg yg ckp..
Baik kn family tu.
=)

Lepas sembang2, amik bawak balik.
n sekarang aku confuse nk namakan kucing tu.
mek ataw perl.
hehe.
Tapi aku lbih suka pgil mek sbb die kemek.
hehe.

ini mek saya =)

Tapi, mek macam still takot2 lagi.
Die suka ddk bawah katil aku.
Tak kuar2.
nk pgil die kuar, kne umpan dgn makanan.
Hari 2nd, nk panggil die kuar, kne pgil, hulur2 tgn, die akn mengeliat bngun dtg gesel2 kt kte. hehe
Tapi still, die akn ddk kt tempat yang tersorok.
Sekarang port die dekat rak tv.
Puas carik mne ko ddk, rupa2nya dekat situ.

Mungkin lm2 nt die okay.
=)






10 comments:

mizz.miza said...

waaa...kucing comeyy gilerr...muka dya xnampak cam kemek pun...

mizz.miza said...
This comment has been removed by the author.
mizz.miza said...

nak tanye....butang follower ke mana ? da buang ek .. ?

♥M.I.Z.A♥ said...

Hehe, muka die kalau tgok dr tepi mmg mendatar jek..kahkah..nt akak customize blk. ni laps tukar template, abes smua widget hilang. hehe

Mohammad Hafiz bin Ismail said...

oo dari hamster/marmut terus jadi kucing... tp takpe, kucing ni low maintenance dari marmut.

♥M.I.Z.A♥ said...

Eh, encik hafiz lah! hehe..ouh, yke.. marmut tu buat ape smpi high maintenance..? mkanan die ke..?

kery said...

Comel woi. lelaki ke perempuan

Faizura said...

kucing lagi... ish..ish..
:-P

♥M.I.Z.A♥ said...

k.ana- hee..kucing gebugebugebu.

katahatiku said...

comel!!!

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates