Tragedy.


Hye,
Its been so long since my last entry.
Actually, aku takde idea untuk update blog.
Something happened yesterday. Yesterday was my hectic day.
I lost my phone. My samsung note. My pink note.
Sob sob.
Fikri gave me the phone as a present.
He chose pink color as it is the limited edition and specially for me.
I was so regret, and keeps blaming myself. Why do I so careless?
But, that was not my fault.
Aku letak phone aku elok jek dalam handbag and I was at shopping complex, ioi mall.
Sedang sibuk bershopping, I realized someone was standing right so close behind me. But I just take it lightly dan sambung memilih.
Kemudian, mamat tu langgar aku and I was like, ape hal die ni langgar.  Ishh.
Sampai ke cashier, bayar and walked away from the outlet, aku check phone, then baru aku sedar, yang I just lost my phone.
And I am very sure , sepanjang dalam kedai, aku tak bawak keluar langsung phone from my handbag.
And the last time I check my phone was 10 minutes before entering the outlet.
At that time, baru aku teringat mamat yang berdiri belakang aku and langgar aku dalam outlet tu
Then I realized, my handbag button, dah terbukak and membuatkan senang untuk pencuri meloloskan tangan masuk dlm handbag tu.
I am so down, angry and frustrated.
If only I'm aware about my own belongings, atleast, I can avoid this happened.
If only Im not put my phone inside my handbag and keeps on holding it, this will not happened.
But, who am I to predict the future.
This is all been planned by The Mighty.
Then, looking at me down, crying and not happy, not in mood.
Fikri decide to replace the phone with a brand new smartphone.
Dia cakap, tak sanggup tengok aku sedih.
T.T
Well, he is so cool in his way.
To fikri,
Thanks alot, dear.
I never can repay your kindnesss, your love and your care.
Something I can promise u,
I will love you with all my heart.
Be with u for the rest of my life.
And pray for you.
Insha Allah.
*Ini lubang and button bag aku yang membuatkan pencurik tu bole mencurik.
Even the zip pon xdapat cover all the hole.

 
 
Dinner with girlfriends
=)
Mula mula ke steamboat puncak jalil, tutup
kemudian ke steamboat cheras selatan, tak jumpa jalan.
Akhirnya ke kajang, williy satay. 


 
 


Taman Layang-Layang, Kepong


Taman Layang- layang, Kepong,






 Do stand in it and smell it and listen to it
:)


Weekend Update



Happy weekend people !
:)
Sedang mencari mood untuk membasuh baju, mengemas bilik 
Njoy ur weekend !
Bye.










11.11.2012


11 November 2012.

It was my birthday !

Alhamdulillah, terima kasih Allah.
Bersyukur sangat masih diberikan kehidupan oleh Allah S.W.T untuk menambah amal kebajikan dan bekalan untuk hari akhirat. 
Teriima kasih family and kawan2 for your warm wishes and prayer.
I feel so blessed.

Trima kasih jgk to fikri.
You surprised me with a lots lots of surprises. 
Thank you so much love !
 ♥ you till the moon and back.

















Monday Again.


Kadang2, kebusy-an seharian buat aku rasa stress!
Die macam mula2 dh bersemngat dah nk g kje.
Let say semangat yg ada tu dalam 10.
Bila gerak kuar rumah, je dah dekat sejam lebih jem.
Semangat yang 10 td dah kurang sebanyak 2  menjadi 8

Okay, bila sampai ofis, parking full and kena round sebanyak 2 3 kali untuk mencuba nasib.
Semangat yang berbaki 8 tu dh berkurang menjadi 7.
Okay, katakan, tiada parking free, anda perlu masok parking basement berbayar.
Kemudian anda perlu berjalan sedikit untuk ke office. 
Semangat yang ada makin berkurang menjadi 6. Tambahan parking berbayar kn. kena bayar sendiri..kihkih..(kedekut :p)

Sampai ofis, kena naik tgga 3 tingkat. no lif okay. Tapi part tu aku suka..
Cuma kepenatan sikit tu membuat kn kurang 0.5. Jadi baki semngat yang tingl ada dalam 5.5

Sampai ofis, duduk, on laptop, bukak fb dulu warming up, dah tersedap warming up macam tu, membuatkan semangat kurang lagi 0.5

Jadi hanya tinggal 5 semangat untuk bekerja pada hari isnin. 
Buat kerja dengan semngat 5 ni, efficiency dia mmg tahap atas pagar lah kn.
Jadi kerja yang dibuat akn bersambung dirumah selepas ofis hour utuk disiapkan.
Kesudahanya, tido pukul 3 4 pagi.
Jadi semngat utk kerja esoknya akn bermula dengan 8.
Bukan lagi 10.
Ini akibat tidur lewat malam tadi siapkan kerja.

Hari demi hari, sampai ke jumaat, semngat sudah tingal 2.
Acaner? 

POI: Work from home itu sangat sesuai untuk org jenis mcam saya sebb saya rasa kerja dari rumah, bnda yg saya siapkan bnyk berbnding di ofis.

Oh, tambahan,

Kalau buat kerja malm tu semnagat dia lain macam.
mesti naik 10 balik.
Sebab fikri saya ada bersama, menolong. 

^.^

Akhir kata
.
.
.
.
.
.
Semangat bekerja 50%

 Semangat bekerja 30%

.Semamngat bekerja 10%. 
Pitty me.



Pantai Morib & Pantai Kelanang.


Hye 

Lama tidak menghupdate blog.
 Tiada mood sebenarnya nk update.
Weekend lepas, aku ke pantai2 yang berdekatan dan belum pernah menjejakan kaki lagi.

Kami ke Pantai Morib dan Pantai Kelanang.

Pictures, please speak on behalf. 
:)

















Surprise yang comel !



Okay, ini entry yang agak comel!

Lanjutan dari engagement aku dengan fikri,

Fikri xcerita dekat siapa2 pon budak ofis die yg die dh nk bertunang.
Die just keep it as secret and biar ter-revealed bila smpai masanya.

Right after ktorg bertunang, and semua officemate die termasuk team lead, manager segala dapat tawu sbb ternmpk gmbr..

Hari selasa, bile fikri g ofis, die dikejutkan dengan kejutan..Nak tawu ape diorg dh buat dekat workstation die...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taraaaa!!

.
.
.


                   

comel gle okay!

die comel sebab caption die ehhemmmmm..

hehe..


:)

Alhamdulillah. Blissfully Engaged.


Hye,
Entry kali ni nk cerita pasal engagement aku.
Alhamdulillah, sudah selesai majlis engagemnt aku.
Semuanya berjalan dengan lancar wlaupon time tu hujan lebat, tapi, tetamu yg dijemput semua datang. 
Takde satu pon yg xdtg 
:)
Happy!

Thank you sangat2 untuk family aku yang banyak gle tolong dalam menjayakan majllis tu.
Abah ngn mak yang sibuk handle dari A smpi Z.
Along, Jali, k.ind tolong2 untuk sediakan khemah, melayan tetamu, lipat2 kertas utuk mini pelamin..hehe
Yana, and nadia, tolong dari awal siapkan baju aku..berjaga stay up..haha!
Tak lupa jgk utk kawan aku, Anis Fathia, yang terbng datang dr n9 nk dtg tlg2 and tgk aku tunang. Sweet gitu. 
Kawan2 yang lain, yg turut datang memeriahkan suasana and yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. 
Aku jemput kawan2 rapat aku jek sbb ni mjlis tunang jek kn..
Nanti kawin aku jmput semua hokay!

Tak lupa jgk, thank you untuk family fik sebab datang ramai2 dari jaoh..
:) 

Alhamdulillah, kami dah selamat bertunang.

Doakan kami diredhai oleh Allah S.W.T, dipermudahkan segalanya sehingga naik ke jinjang pelamin, diberi kebahagiaan yang berkekalan dan diberkati di dunia & akhirat.
Amin.











Surprised by surprised!



Hye,

Weekend lepas, birthday buah hati saya.

Jadi, aku pakat dengan kakak ipar fikri nak buat suprise iftar smbil celebrate birthday die.
Pelan die telah bermula seminggu awal.

Mula2, aku ingt aku nk celebrate dekat kl jek.
Lepas tu, kakak ipar fik, k.yus, ajak plan sesama..
Aku pon layan jek..huhu..

Okay, plan die begini.
Aku pikir2, sape yg xsuka celebrate birthday dengan family sendiri kan.
Minggu tu fikri cakap die xnak balik.
Aku pon xtawu kenapa..
mungkin, 
Minggu depan dah nak raya kan, die balik jgk..

Okay aku pkir3..elok jgk kalau buat surprise, dgn bawak family die celebrate skali.
Kira k.yus gather smua family fik dekat seremban and aku plak kne bawak fik g dekat tempat dirancang tnpa buat die tawu ade fmly die skali dekat situ..

Mula2, aku plan nk mkn nasi arab damsyik, senawang. 
Aku mintk tlg k.yus book tempat dekat sana since tempat tu dekat seremban kn.
Tapi tgk2 dh penuh..
So tukar plan b, ktorg dh rncg plan b dekat piza hut
Awl2 rancang, plan b tu dekat jusco s2..
Aku pon bajet piza hut dekat situ lah..

Kitorg smpi awal sejam dr waktu berbuka..
Tapi aku jalan2 shopping2 dlu situ
Bila k.yus kol ckp diorg dh ade dlm piza hut tu..
Aku pon bwak fik g piza hut tu..
Time tu ade lagi 3 minit utk berbuka..

Sampai2 dalm piza hut tu, aku carik3 fmly fik, tp xde!!
Dem!! Terdetik kt hati aku, adakah salah piza hut?

Kol punya kol k.yus, tgk2, mmg salah..
Diorg dekat piza hut giant senawang..

Hampa gle..
Kecewa..Sedih...
Surprise aku x menjadi..

Pastu fikri pon tawu ape yg berlaku..
Kitorg hanya berbuka dengan minum air mineral and air bndung soda..
Then bertolak segera ke giant senawang..
Dalam setengah jam jgk lah..

Dalam perjalanan, fik pujuk2 aku..sambil gelak2 aku..
Hampehh btol..
haha
Tapi bila tengok fikri gelak2 macam tu, and die ckp, birthday kali ni yg plg unik..
haha..die mmg xkn lupa..
So aku pon happy!!
hehe..

Sampai giant senawang, tergelak2 semua orang..
Aku ngn fik makan piza dengan rakusnya sebab dah lapar sgt kn..
kihkih.


Hadiah untuk awak. Hope u like it :)


Birthday boy! :)


Tiramisu cheese cake from secret recipe.  Nyummy !



Makan sampai lebam. 

Before berbuka. 

Birthday boy potong cake. 

His mum :)



k.hana with her special one. 


Ade family.
Ade makan-makan.
Joyful.
Full with laugter. 
and 

..yet still a surprise rite?

Yes! Still a surprise.. 
All of us been surprised dengan ape yg berlaku..

hehe..

To fikri, 

Best birthday ever rite?
:)

Okay, tata








Special entry for u.


Sudah lama bukan xupdate blog.
Actually aku menahan diri dari menghupdet blog.


Konon nk buat special come back untuk entry ini.

Okay, hari ni 11/8/2012.
Besday fikri saya
;)
eh, fikri saya?
Okay lah fikri bkal saya punya.
Gelojoh tak bunyik?
haha.dah abaikan ..

Fikri pernah bagitawu
Die cakap, die tak biasa dgn org bg hadiah time birtday die.
Kalau nk cmpare kn dgn aku, tiap2 taon aku mmg dpt hdiah besday.
Jadi, awak tggu ye, harini ade special menanti awk.
Awak jgn terkejut tawu.
Jangn nak touching2 ke.
Takmo nangis2 jgk, xmcho.
hehe.

melebih pulak teaser aku.

untuk awak, Muhamad Fikri b. Marhan,

saya doakan awak bahagia, dunia akhirat.
Menjadi anak dan lelaki yg soleh
Panjang umur, murah rezki.
Bahagia selalu.

Saya sayang awak tawu
:)
Berjaga untuk up entry serupa ini.
Cukup kn?

hehe..
Happy Birthday again, awak!

Quick Update


Hye..
Lamanya dah tak menghupdet blog..
:)
Masih belum lambat kn aku nk ucap selamat menyambut ramadhan..
Semoga ramadhan taon ini memberi lebih erti dan ketakwaan kepada diri kita semua..

Okay, weekend puasa aku sangat penuh sekarang.
1st puasa aku, aku ikut fik berbuka dengan fmily dia dekt kampung..
Memang sdey xdapt berbuka dengan family sendiri dekat kedah..
Bukan xnk berbuka..aku tgh sibuk handover and setelkan projek sebelum aku melangkah keluar dr  tempat tempt kerja sekrg..
Dah sikit sgt masa yg tinggl..
Nanti kita berbuka samaa2 dekat rumah yek mak abah..hehe


InsyaAllah, dlm masa terdkt..aku akn memulakan rutin baru ditempat kerja baru.. :)
Semoga semuanya baik2 sahaja..

Will update more.
But not now.


:)








Therapy


Tatkala kita menghadapi tekanan. 
Kita akan merasakan tiada siapa pon memahami apa yang kita rasakan. 
Dan tatkala itu jugak, kita rasa sangat kecewa. 
Kalau aku, menghadapi situasi tersebut, 
Sebelum aku buat benda or ckap bukan2 ikut perasaan, 
Aku akan buat therapy yang diuji ke-atas diri sendiri, dan ianya menjadi. 
Aku akan cuba sedaya upaya, merelaxkan diri. 
Tutup mata. 
Bayangkan anda sedang berada di tepi pantai, air terjun atau mana2 tempat yang tenang. 

dan cuba untuk tidur. 

Bila bangan keesokkan harinya, 
Mood aku akan jd better than yesterday. 

 Tapi, kesan therapy ini agak teruk. 

 Anda akan lewat banguun untuk bekerja. 

Oleh itu, therapy ini tidak digalakkan untuk individu bekerjaya tanpa flexi hour mahupon yang akan memulakan kerja esoknya.

Kalau xnak reputasi tercalar lah.

 :) 

 Selamat Beramal.

Back to nature.




Sabtu lepas, aku ikut fik balik kampung seremban .
Sampai rumah, rehat2, berborak2, makan2 durian..
haha.
Ok, cerita kisah durian ni..

Durian yg ktorg makan tu dr pokok rumah fik.
Aku terperanjat gila tgk buah ni sbb besar gila..
Durian giant.


 Satu ulas lagi besar dari handphone. 

 Cara makan, guna dua belah tangan. 



Korang xpercya?
hehe..



Ok,
Fik penah ckp, die rasa serabut skrg dgn jem kt kl.
Die rsa mcm nk lari ke hutan.
Macam back to nature.

Bila balik kampung dia, 
Petang tu, dia ajak aku g sungai dekat rumah dia..
Aku pon on jek..
Rumah fik ni kaki bukit dekat gunung berembun.
Korang mesti dengar The Dusun kn?
Tempat yang menarik tu..
Bole click SINI untuk sape2 yang xtawu tu.

Time drive g sne, kami terserempak dengan seekor khinzir and anjing berkawan sambil melintas jalan.
khinzir tu siap pki riben lagi...
Die ikut jek mne anjing tu pegi..
hehe..comel pulak tgk..
Rasa2 mcm khinzir org bela.
Sebab dekat situ mmg kawasan orang asli.
The dusun tu pon founder die org aslli. 

Lepas tu, sampai dekat sungai tu..
Aku teruja gila..sebab best..haha
rasa rugi pulak xbwk bju nk mndi mnda.
So tangkap gmbar jelah.







Ktorang xsempat naik gunung berembun tu..
Sebab dah petang..
next time maybe. 

Kami balik hari sahaja sebab esoknyer ade kenduri kawan aku kawin kt taiping.

Balik dr serembn dah pukul 9 lebih..
Lepak kt RnR Seremban agak lama sbb mengantuk.
Samapi KL pukul 12 lbih then direct g Tesco Ampang sebab baru tringat nk beli hadiah utk wedding kawan aku.
Atlast, smpi rumah dlm pkul 1 lbih.
Kepenatan.

But happy! 

:)





Nasib Penjual Cendol



Semalam,

Sedang sibuk melayan ke-asyikkan cendol dan rojak sotong,
Aku dengan kawan aku....
Sedang ranjak berbual..
Sedang asyik menelan rojak..

Tetiba, datang sebuah kereta.
Berenti betul tepi gerai.
Sambil menurunkan tingkap.
Driver tny orang kedai tu direction.
Selepas memahami halu tuju direction yang ditnya tu,

Bos yang duduk di seat belakang ber-blazer dan berjam emas, seperti terliur tengok ktorang makan. ahak!
Then, tanpa turun duduk di kerusi-meja yang disediakan, die mengorder cendol satu.


Seperti biasa, orang kedai tu letak dlm mangkuk mcm dia serve ktorg and mangkuk tu dialas dengan piring yang juga diameter dia sama sperti diameter luas permukaan mangkuk tu. Phm? Tak paham, ulang blk baca. 

Boss berjam emas tu still duduk dalam kereta xnak keluarkan diri. haha..
Cendol yang disediakan tu dibawa ke kereta boss berjam emas tersebut.
Seperti diduga, tahap kelajuan berjalan org yg serve tu lebih kurang 20km/j mengakibatkan  cendol yg dlm mangkuk tu tertumpah sebaik shja cendol tersebut bertukar tangan..
Habis blazer boss berjam emas td terkena cendol..

Suasana menjadi hening.

Seperti yang dijangka, boss berjam emas itu mengherdik penjual cendol tersebut dengan statement,

"Why you serve in this..dont you have any big plate or wut?!!!"

Dengan segeranya, penjual cendol itu  mengambil piring yg lebih besar untuk digntikan dengan piring yang kecik tu..

Boss berjam emas tu pon cakap, "Sorry ah, ada tissue tak"..
Penjual cendol tu pon menghulurkan tisu dengan segera..

Boss berjam emas tu segera menglap2 blazer dia yang tertumpah cendol tadi..
Dia makan dengan rakusnya dan me-request untuk tmbh cendol lg dlm mngkuk dia..

Penjual cendol tu pon dengan segera bawak cendol tambah ke kereta boss berjam emas itu dan tuangkan ke dalam mangkuk dia..

Selesai makan, boss berjam emas tu pon byar harga cendol rm6.00 sebab die byar untuk driver die skali..

Lepas penjual cendol tu ambik duit, die pgll balik penjual cendol tu semula dan menghulurkan rm20 extra..
Konon tips laa kn..
Dan memaksa penjual cendol tu amik..

Kemudian die berlalu pergi..

Okay, sebenarnye, kalau aku jadi penjual cendol tu, aku akan cakap..



'Aku tak hadap la dengan duit ko tu..!!"..

Sekian.



gambar hiasan

Happy Mode


Alhamdulillah.
I am the one among 1000.
and you, you know who you are.
Bunch of thanks!
:)

Saya doakan awak, sentiasa murah rezki dan sentiasa diberkati oleh Allah S.W.T.
Dipermudahkan segala urusan di dunia dan di-akhirat.
I dont know how to repay all this.
But,
I will try my best, to prove something.
Just something.


Promise you.




:)




I hear the beat of my heart getting louder.
Whenever I'm near you.


Priceless moment.


My priceless moment.
Precious time we spent, 
was unique .
Can not be replace. 
Yet, true..
Setiap gambar ade ceritanya..

=)









I love you guys! 
=)


Sayang Lebey!!
Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates