KAWAN




I should tell this..
Dulu aku pernah ada seorang kawan..
Seriously aku cakap, die memang seorang kawan..
I really mean it..
Kami pernah susah senang bersama..
Benda yang paling aku ingt sampai bila2..
Aku xkan lupa..

Aku demam..
Xde sape nak hantar aku g klinik..
Aku xde kereta nk g sendiri..
And KAWAN aku,
Die usaha pinjam moto dari kawan die..
Die bawak aku g klinik..
Seriously, i am so touched.

Time test math..
Aku jawab dengan senang hatinya..
Seriously aku sangat lambat bila dekat math..
Aku dah habis jawab satu page..
Masa tinggal lagi 5 minit..
Aku ingtkan aku dh habis jawab..
Bila lecturer ckp, masa tamat..
Sila bawak kertas jawapan ke depan..
Waktu tu, dewan tu besar..and banyak group buat test di tempat yang sama..
So, kekecohan berlaku bila nk letak kertas test dekat mana..
Time tu, aku baru sedar, aku bukak kertas belak belakang..rupa2nya ada lagi soalan full satu page..
Soalan die ade 2 side..
Dem!
Mati aku..
Aku jawab sambil menangis sebb takot failed..
Aku dengan cepatnya jawab and tulisan aku sangat buruk sebab shakingg..
and KAWAN aku nampak..
Die stop sebelah aku, die tnjuk kertas jwpn die kasi aku tiru..
Tiru part yang aku xperasan tu..
and end up, aku dapat 81%..
A
Thank you, KAWAN.

Dulu, ade satu phase dalam hidup aku, aku pernah kecewa sangat3..
4 years realtionship habis macam tu.
Time aku betol2 down.
KAWAN aku, she is the one yang x jemu2 dengar aku punya luahan..
X jemu- jemu..
Dia keep on dengar and selalu mintak aku move on..
She tried hard untuk paham perasaan aku..
And now, aku berjaya move on.


and suddenly,
end of study,
Because of benda kecik..
aku dengan KAWAN aku bermasam muka..
we are not talking to each other again,
even worst, still not talking to each other again until now..
The relationship, i mean the true relationship that we build for years,
destroyed.

Only one thing i want u to know.
Deep inside, i still, missing you.
I know you know who you are,
KAWAN.











Lots of Love .



Kalau ade something yang aku asyik terpikir, aku akn diam sepanjang jalan sebab aku asyik pikir bnda tu and xpeduli ape jadi keliling. Sampai lintas jalan pon xtengok kiri kanan dah.

Kalau aku cedey, mmg rasa nk nagis, aku mesti buat2 ckp mkanan aku mkn pedas. So, bole lah mkn smbl ngis.

Kalau aku happy, mmg cakap x berhenti2 lah. Gelak huhahuha sana sini.

but,

He is the one that can see all this. i mean can interprate my state of emotions.
Patient enough to stay around.
Try hard to put smile on my face.
Encourage.
He make me feel like the most important kid in the world.




and
.
.
.
.
.
.
i love you,
always do, syg.


"Kalau orang cakap bintang itu indah, aku cakap kamu indah.... sebab kamu bintang aku.."

*Nak i nyanyi lagi bintang disyurga x? =p





CNY - Oren & Kuih Kapit



Yeay!
Harini company aku kasi sekotak buah limau and 1 tin kuih kapit..
Sempana CNY yang bakal tiba..
Mmg dh almost 2 years aku kt sini, 2 kali jgk lah aku terima bnda ni.
Thank you ctapps..
Boleh lah makan dengan sepuas hati time raya cina nt..
hehe..

Happy Chinese New Year everyone~~

********************************************************************************
=)



Jogging!



Lepas jogging,
Haruslah breakfast roti canai + teh tarik kurang manis!
=)
Sebab itu saya suka jogging weekend.
So obvious.


Fikri dengan teh tarik nya.


Saya dengan roti canai nya =p


****************************************************************************




Learning with experience..


When i was 2 years old young i think,
Yes, the memory still.
One day,
while i am playing so called "masak-masak" alone in my room,
I saw my mom ironing trousers, shirts and all that right outside my room.
At that time, i was wondering.
Why we need to iron our shirts?
Then, my mom finished ironing, and hanged all the clothes, but only left one shirt that halfway iron still on the ironing board. She went downstairs.
and I am quickly walked towards the ironing board and touched the shirts.
Wow. its warm. how can only using the iron then our shirts become warm.
Then, without any doubt,
I put my palm on the iron surface.
and guess what.
Immediately i cried out loud.
It was damn hot and my palm turned to red.
OMG, I burned my palm.
Seriously its really hurt.

Believe it or not?
haha, i am brave enough to touch the hot iron with my palm. So cool..
Ade berani?
=p






Aku maafkan kamu.


Dalam tengah2 pening kepala buat kerja,
aku dengar lagu malique dgn jamal abdillah-aku maafkan kamu.
Tegerak pulak nk mencarik lirik die.
Search2. baca.
wow!
Aku terdiam.
Sangat sastera.
Penuh maksud mendalam.
Penuh bahasa kiasan yang menyindir.

Salute malique berjaya tulis lirik mcm ni.

Aku ske part ni,

Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Verse ni agk paham sikit. Die nk ckp yg die maafkn mereka2 yang cakap tanpa menganalisa dari smua sudut. yang menjatuhkan hukum tanpa mengadili. Orang yng jenis menyakiti mcm tu perlu dimaafkan sahaja. Sebab memang tiada guna.

okay, another verse yang aku kurang paham sikit.

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

Aku xberapa phm ape message yg nk disampaikan..pheww! penat pikir..

Yang bahasa sastera lagi aku totally out mcm chorus die,

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak



Wahh..menarik kn...
=)
puas carik mksud stiap rangkap..
tapi xdpt2..
Sape2 yang terer sastera tu, bole tlg ttranslate kn?
hehe..

ape2 pon, aku suka gila lagu ditambah pula dgn suara jamal abdillah yang sedap..


okbyye!




Masterchef xsengaja.




Semalam,
balik dari kerja, aku masak lempeng dgn kuah sambal utk dinner.
Bila sambal dh msak, aku ketepikan, aku mula msak lempeng pulak.
Okay, macam bse, berjalan lancar..
Sampai la utk buat kepingan yg ke-lima, tetiba api dari dapur msuk dlm kuali..n menjulung tinggi..!

Astaghfirullahhalzim..
Terkejut aku..

Aku dgn tergamam nye tgh pegang kuali tu angkat..pastu xtawu nk buat ape..
Aku pon xsedar ape yg aku pkir..
Api mmg tinggi dh time tu..
Cepat2 aku ltk dlm sinki..
Bukak air..
Dalam hati aku pikir mmg rumah nk terbkar jek time tu..
Tapi tetiba, api padam dengan perlahan2..

Fuhhh
-.-"
berpeluh aku..
lepas tu terduduk..
Terus kemas2 barang msak..
Rasa serik pon ada nk masa..

*tgh duduk2, aku terpikir, mcm ni ke yg chef2 masak tu..api msuk dlm kuali..cool jgk sebenarnye..haha!


okbye!

gambar hiasan semata2..





2012




Happy 2012 everyone.
=)
Good things will come ahead.
Pray.
InsyaAllah.


From,
us.


Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates