KAWAN




I should tell this..
Dulu aku pernah ada seorang kawan..
Seriously aku cakap, die memang seorang kawan..
I really mean it..
Kami pernah susah senang bersama..
Benda yang paling aku ingt sampai bila2..
Aku xkan lupa..

Aku demam..
Xde sape nak hantar aku g klinik..
Aku xde kereta nk g sendiri..
And KAWAN aku,
Die usaha pinjam moto dari kawan die..
Die bawak aku g klinik..
Seriously, i am so touched.

Time test math..
Aku jawab dengan senang hatinya..
Seriously aku sangat lambat bila dekat math..
Aku dah habis jawab satu page..
Masa tinggal lagi 5 minit..
Aku ingtkan aku dh habis jawab..
Bila lecturer ckp, masa tamat..
Sila bawak kertas jawapan ke depan..
Waktu tu, dewan tu besar..and banyak group buat test di tempat yang sama..
So, kekecohan berlaku bila nk letak kertas test dekat mana..
Time tu, aku baru sedar, aku bukak kertas belak belakang..rupa2nya ada lagi soalan full satu page..
Soalan die ade 2 side..
Dem!
Mati aku..
Aku jawab sambil menangis sebb takot failed..
Aku dengan cepatnya jawab and tulisan aku sangat buruk sebab shakingg..
and KAWAN aku nampak..
Die stop sebelah aku, die tnjuk kertas jwpn die kasi aku tiru..
Tiru part yang aku xperasan tu..
and end up, aku dapat 81%..
A
Thank you, KAWAN.

Dulu, ade satu phase dalam hidup aku, aku pernah kecewa sangat3..
4 years realtionship habis macam tu.
Time aku betol2 down.
KAWAN aku, she is the one yang x jemu2 dengar aku punya luahan..
X jemu- jemu..
Dia keep on dengar and selalu mintak aku move on..
She tried hard untuk paham perasaan aku..
And now, aku berjaya move on.


and suddenly,
end of study,
Because of benda kecik..
aku dengan KAWAN aku bermasam muka..
we are not talking to each other again,
even worst, still not talking to each other again until now..
The relationship, i mean the true relationship that we build for years,
destroyed.

Only one thing i want u to know.
Deep inside, i still, missing you.
I know you know who you are,
KAWAN.











17 comments:

keninglebat~ said...

miza,seriously,touching.....hukhuk
and 'KAWAN', sincerely M.A.A.F....

keninglebat~ said...

aduh,ayat x abes la plak..hehe

nk mintk maap dr hujung rmbt smpi hjg jari kaki...n maaf zahir batin...

♥M.I.Z.A♥ said...

=)

Cik FaRiZaM said...

sedih nyer bc.... ;(

♥M.I.Z.A♥ said...

k.faz: huhuuu..sedey2....

haLyZaQiut said...

Sedihnya kalau jadi cmtuu...miza kata bende tu bende kecik je...x try face to face confront ke...??sebab rasanya, apa2 jugak masalah, berdepan tu adalah lebih baik...utk terangkan segala2nya...kalau x, kita x kan tahu di mana salah faham yg timbul...masing2 ingat diri sndiri betul kan...try la jumpa, slow talk....

♥M.I.Z.A♥ said...

k.liza: a ah..bnda nyer sbnrnye salah faham jek..die ingt punca pergaduhan sebab A tapi, ktorg ingtkn punca pergaduhan sebsb B. Taon lepas baru tawu..Soon..akan jumpa die..Hopefully, semua bnda selesai..

Anonymous said...

mntak maaf dr ujung rmbt smpai ujung kaki...jd K.A.W.A.N blk..=]

♥M.I.Z.A♥ said...

Anonymous: is it you? Mintak maaf jgk dari hujung rambut sampai hujung kaki.. KAWAN balik okay ;)

Anonymous said...

yes,,its me...tharu gak la bc...mnitis air mata...=]

♥M.I.Z.A♥ said...

anon: ganti blk ubat sesema hilang jatoh time naek moto blk dr klinik....~ =p jmpa reunion nt..;)

Anonymous said...

hahaha...sori psl ubt 2...xsdr pun ble ubt 2 jtuh...psl reunion 2 sori sgt...bkn xmau p tp xleh nk p...kmi la nie ngah cuti..duk kt umah...ujung bln 2 br blk p s.alam...bln 3 br strt sem blk..huhu...klu 18 hb mmg xdpt p..huhu...keta kmi x servis lg...duk tggu ujung bln br da duit nk p servis...huhu....xpala...kta leh jmpa len kli...bkn time reunion pun xpa kn?? =]

♥M.I.Z.A♥ said...

anon: huhu..laa..cuti ke..xpe, hjung mggu pon bole bila2 jmpe g icity ke...huhu..atun guna no lm lg ke...? kmi dh tukar no...nk ksi kt sini mcm public sgt la plak..huuu..fb mana fb..awat deactivate...

Anonymous said...

haah...kmi gna lg no lm...no celcom tau...da x no clcom kmi?? no maxis dh xgna dh...fb kmi deactivate ats sbb pribadi..hahahaha...cm poyo ja...nt kmi mntak kt cda no miza...=]

cda said...

yeay..:) k0rg dh baek2 hihi.. cmnila baru K.A.W.A.N...^_^

keninglebat~ said...

oh,mcm trlmbt sket....

cik miza: oh,ini plan yg ke brapa ni nk g i-city??hehehe..mau join jgekkk..gaga

cik anon: ap2pn km mntk maaf sgt tau...tau kn sapa keninglebat ni yg x brapa nk lebat pn sbnrnya kening dy 2...hehe..peace~

cik cda:alaaa,,,besala 2,gaduh2 manja...hikhik~

Anonymous said...

keninglebat : hehe..knai2..smela...kmi pun mntak maaf gak..nt kta jmpa..maila icity ngn miza skali..=]

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates