Routine.



Setiap hari,
Benda pling geram bila pegi balik keje jem mcm xckup tanah..
Pagi tadi aku nk g keje..
Ntah mane dtang lori berduyun2..
Mmg selalu kesas and jln lokeyew tu ade lori..
Tapi bsenye xdelah berduyun2 macam pagi tadi..
Nak potong pon susah sbb diorg ddk lane memotong..
Ini sangat menguji skill driving aku nieh..=p
Memang aku kne menyelit2 between lori,
menyelinap masuk cepat2..
dan memotong dengan lajunya..
okay, aku tipu..
Aku bawak dengan berhemah dan sopan dengan kelajuan
60km/j dan mengikuti bontot lori yang menawan.
-.-'


tengok..ade 3 buah lori didepan..dan 1 lori seblah aku..



and ini pulak terjadi bila balik kje..
dunia..dunia..




Kawan peneman dikala jem driving..
comel! hehe..
nsb baik ade ko! boleh picit2!
okbye!





........................New aims

Aku ada banyak mission.
and it must be accomplished within this year.
Hopefully berjaya!
=D
Will see the result, soon..
Very soon..

***********************************************

2 hari lepas, aku dan fikri g tengok Adnan Sempit 2.
Okay.
Sape yang pernah tgk adnan sempit 1,
u guys can differentiate.
adnan sempit 2 sangatlah kelakar.
u guys will laugh at every 30seconds!
Believe me.
Super kelakar.
Especially bila sam nak speaking.
So, sape yang xtengok lagi, bole mula tgok.
Its worth.
=)

***************************************************






Wedding Preparation.


This is my weekend activities.
Busy with wedding stuff.


A vase of love.
Perfect decoration .



Red means love.
Payung pengantin is in the progress.
Will post u later once done.




Reunion after 2 years.



Reunion memang susah nk diorganize.
plus kena pick date yang semua orang available.
Semalam, dengan jayanya 1st reuion coursemate aku telah diadakan.
Bertempat di mid valley.
Kunun2 nk maen laser tag lah.
Bowling lah.
Last2 bertukar agenda bila ade yang xnk main.
Semua makan2 n ke karaoke.
Menyanyi sampai lebam.
Thank u guys for coming.
=)

Kasi sikit gambar reunion..hehe





Time reunion tu, ade pulak IT Fair dekat mid.
So orang mmg ramai x terkata lah kn..
Kitorg pusing2 IT fair tu..
Hasilnyer..



kertas yang berlambak2..buat balut nsi lemak pon boleey..~

Time dekat mid tu, ktorg g singgah mph..
mph dekat mid dah bertukar tempat..
Diorg pindah dr tempat besar jadi kecik..
Aku nk beli cleo..
Dah amik, line up..
Then, ktorg line up L..
tetiba datang sorang pkrja mph tu suruh line up straight jadi I
then blocking jalan..
org nk msok kuar dekat situ..
Dah la line up lama..
Orang tolak2..
Okay, fed up..
Letak balik..
Cabut keluar..

*kesabaran di-uji*

Okay, lepas tu g karoks dekat mne ntah..
Sampai2..nyanyi2..


my fav singer ;)



Sekian.
=)







The wedding.






Hello.
Last weekend, sangat busy dengan kenduri kawin abang aku.
Alhamdulillah.
Everything went well.
=)
Big congratulations to my brother, Juzaili and wife, Zarinda.
Semoga kekal bahagia sampai ke syurga.

hehe..
oka mari tgk gmbar~



Time kenduri. Sempat berposing semntara menunggu rombongan nk berarak..



Rombongan pengantin disambut dengan bunga rampai.


Kompang dengan marhaban pon ade~

Makan beradab.




Ok, bye!

Mamat Kerek Malu Tersiput2


Semalam,
Aku g tengok wayang dgn fikri..
Dah lama sebenarnya x tengok wayang sama2 sebab dua2 busy..
Bila dah ddk dekat seat ktorg..G5,G6..
Tetiba datang sorg laki nieh..
Aku ddk seat hjung skali..
Tetiba die bersuara..dengan muka kereknyer..gaya pon kerek jgk..

Lelaki kerek : Mat..oii mat..mat..
Aku dengan fikri toleh tengok die..
Lelaki kerek : Ko punya seat no brape..ni seat akuG5, G6..(sambil menunjukkan no seat dkt tiket tu)..
Aku pun kalut gila carik tiket dlm handbag aku blk..nk check..btol ke x no seat yg ktorg ddk tu..
Tgok2 betol..
Fikri pon tunjuk no seat ktorg dekat die...
Kawan si mamat kerek dgn mamat kerek tu dh penat berdiri seblh ktorg, die pon ddk skjp dkt seat blkang..
Si mamat kerek tu xpuas hati..die ckp mcm mne bole ade no seat sama plak ni....
Then, fikri amik no tket die, tgok betol2 no seat tu..
yg di print dkat tket mmg nmpk G5, and G6..tp kalau tgok btol2 blk, mcm antara huruf G dgn nombor ade satu jarak..pastu mcm ade print no 1 xlekat..tp bole nmpk la pangkal 1 tu..
Fikri pon ckap.."Abang, ni no seat abang G15,G16 x bang..macam ade no 1 ni.."Die pon tgk blk..pastu diam..Pastu kawan die ckp..ko ahh ni xtgk btol2..kan dh malu...then kawan die yg ckp sorry dekat ktorg..die xckp pon..blah muka senyum2 carik seat diorg blk...

Kat sini aku nk cakap...boooooooooo!
Aku xkisah ko nk tny pasal seat tu..
Aku xkisah ko tersalah tgk or x tgk btol2 no seat ko tu...
Yang aku kesah bila cara ko tny berlagak samseng macam ko bagus sgt..
Cara panggil orang mat..mat...
Kan elok kalau pangil sedara ke..
Pastu dah malu, memang aku tergelak dalam hati lah..
Dah malu, xnk pulak ckap sorry..
Mesti malu kaw2 punya sebab ko bajet ko betol kn..
Dah buat muka samseng pinang sebatang ko, tawu2 salah, malu, speachless maybe..
wahaha..
Kalau ko ckp sory, mungkin aku xde la rasa trok betol perangai mamat ni..(ye, sbb ko xbersopan pgil org mat..mat..aku pgil ko mamat..)...
Ni kawan die plak yang mintk maaf on behalf die..

Okay..
Kesimpulanya, xsalah kalau kita berbahasa..
Kalau org berbahasa, salah mcm mna pon, org akan bole sejuk blk hati..

Akhir kata, booooooooo dekat mamat kerek tu..!~

Sekian!


Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates