Boy band


Boy band is back in town! 
=)
Yes, aku mmg suka boy band ni dr dlu..
Westlife,
BSB,
N'Sync,
The moffatts..
..and banyak lagi..
Tapi disebabkan peredaran zaman, boy band dh makin x popular..
semuanya nk solo..
haha
Sekarang, boy band sudah kembali..
The Wanted and One Direction yang sedang hangat bersaing.
The Wanted ni aku suka jugak..tapi x sesuka One Direction..
Kebiasaan nyer boy band kena ada rupa baru bole in.
Tapi one direction ni x..Diorang ada rupa and suara..
The best part is genre lagu diorang memang sangat aku suka..
Aku suka lagu style2 mcm tu..
Sweet2 senyum bila dengar..
haha..

Okay, aku mmg suka semua ahli die..tp yg plg aku suka, Liam, Harry, Lois, Zayn, Nial..eh..
semua plak suka..haha..

Satu hari, aku tunjuk video one direction ni dkt fik..
Pastu die ckp dgn muka menympah die..
"Alah, boyband...asalkan ade rupa.."
Pastu die ckp, cba tengok haa, yang nyanyi lead nye 2 orang..yang lain knon mengharmonikan jek...yg harmoni2 ni suara xsdp la tu tp ade muka baby face, jaalan....

Aku tergelak jek dgr..
kahkhaha..ape2 jelah sayang..

Nah kasi layan satu lagu one direction..
=)


OKBYE!


Not feeling well.


Harini saya sakit..
Asyik sakit jek..
Sakit tekak, demam, sesema, batuk..
Pakej bukan..?





Always be my hero.



Bila kerja berlambak..
Sampai kena handle 2 3 project dalam satu masa..
Haruslah bekerja lebih masa..
Kerja bawak balik rumah..
Tido tetap cukup 8 jam..kehkeh..
Okay, kadang2 xckup tido..
Jadi stress xtawu mana yg nk buat dulu..
Balik rumah, jumpa housemate, hai2, bye2..
Fik tolong aku buat kje..
Die cakap, kesian tgk aku stress2..
So sweet of you sayang.
=)

*pakai baju experian lagi..baru balik keje...


*Muka tengah belajar javascript..

You know what,
U always be my hero.
always be.



Working with them .


Sekarang,
Musim kawan2 aku semua bertukar kerja..
Diorang ajak aku join satu company ni..
Gaji mmg masyuk..
Dengar crt gaji 3-4 k..
and senang nk dpt msuk..
So now, company tu tgh hiring.

The Hardest part is,
I LOVE THEM ALL.
Seriously.

All the bosses there is really so not bossy.
Aku sangat terharu,
Sekarang, aku kne based dkt tpm bukit jalil for time being..
So, aku mengadu dekat aku punya bos2..
Cakap, bole x nk sembahyang dalam office.
Dekat TPM ni, bayangkan, kalau nk sembahyang, amik air sembahyang dekat east wing, then surau kne jalan ke west wing.
Something like that.
Susah sikit la..
Tambah2 pulak, surau tu kecik gle..
bole muat 2 orang berdiri jek..
Then surau tu nmpk sgt mcm stor..
Dengan ade org gantung2 baju..
Xselesa lah..

Okay, back to topic..
After aku crt tu, boss2 aku ckp , nvm la..
u can sembahyang in office..
dlm office aku ade satu compartment yang mcm xde guna..tapi pnuh dgn botol2 air..haha
diorang pulak yang g kemas tempat tu..susun all the bottles yang bnyak gle and besar..so that, its convenience for me to sembahyang there.
Nampak x..?
Boss yang tlg kemaskan utk aku sorang sembhyang dekat situ..
And my bosses there all Chinese.

Aku sangat lah terharu dengan kebaikan diorg..
=)

Then, benda yang aku kagum..
Aku punya car park jaoh sikit dari office..
Kena jalan around 8-10 minutes baru sampai..
Then, bos aku yang dapat reserved parking btol2 depan office akan fetch ktorg and hantar ke kereta..
Somemore, wait until aku masok kereta and lock the doors, baru diorg jalan..

Ade lagi, if i went to site with my boss utk UAT..
If aku face problem macam ade part error before or time buat uat tu..
Diorang akan tlg aku..
Memang tolong yang betol2 tolong until the problem fix.

Benda ni memang sangat mempengaruhi aku bila fikir nk tukar kerja..
=)










Happy 26th Birthday K.Hana and Tasha ;)



Semalam,
Family fikri datang kl..
Diorang nak jalan2 g aquaria..
Fikri ajak aku join sekali..
So aku pon join memandangkan tu tempat date ktorg dulu..kahkah..
kelakar kn..
date dekat aquaria..
zoo negara..
sungguh mesra haiwan..
;)

Actually, hari tu besday kakak fikri, k.hana..
So, diorg decide nk berjalan2 n celebrate sekali birthday tasha, anak buah fik..
Aku suka celebrate birthday orang nie..
Sebab suka tengok orang happy tersenyumm...~
Lagipon, aku free hari tu..
then, why not aku join kn..
Hehe..

Okay, time berjalan2 dalam aquaria tu memang best..
Siap bergambar2 dengan ular lagi..
haha, eh, kenapa aquaria ada ular?
mungkin diorg dh lari sikit dari konsep aquaria..
tapi xpe, mungkin lama2 aquaria tu bertukar jadi faunaria..
who knows..okay merepek..
;p

So, selesai melawat2 ikan yang kekenyangan berenang bebas..
Kitorg yang kelaparan ni nk g makan..
Klcc tu memang tmpat dating ktorg, tp tetiba ktorg jadi blur..
Xtawu nk mkn kt mne..
haha..last2 birthday girl decide nk mkn piza hut..

Lunch di piza hut memang best la kalau nk buat suprise birthday party..
Bila semua dah duduk, oder, aku dgn fik g carik kek + hadiah..
Pilih agak lama hokay..
Lepas tu, aku g kt kaunter piza hut tu ckp, nt kasi kuarkan kek after ktorg habes makan..
Plus dengan hadiah skali..
Dah habes makan, aku g dekat waiter tu ckp bwk kuar kek..
Then aku mintak die pasangkan lagu birthday kalau kek dh nk kuar..
and mintak diorang join jugak nyanyi rmai2..
Diorang promise untuk rmai2 kuar join the clebration.

The moment lagu birthday di pasang..
k.hana dh mcm terkejut gle muka..
Then ktorg dekat meja start singing..
Semua orang dlm tu tgk and singing along.. hehe..
Pekerja2 piza datang bawak cake..
She started to cry.
hehe..terharu maybe..

to k.hana, and tasha
Happy Birthday!!
Have a good one.
May all your dreams come true..
Always be pretty and be blessed by HIM.
;)


*kasi sikit gambar*






Wedding + DIY Pelamin



Hye,
Sudah berminggu2 juga tidak menghupdate blog..
Okay, kali ni, crt pasal wedding lagi..
Oleh disebabkan rumah aku di kedah baru jek berlangsung kenduri-kendara..

Family2 aku dah bahagi2 tugas untuk organize wedding ni..
Mula2, family aku xnk tempah pelamin.
Plus abg aku pon ckp xnk bersanding..
Just makan beradap jelah ade..
Tapi aku rasa mcm kurang meriah kalau xde pelamin.

Aku fikir2, baik aku DIY pelamin untuk abang aku.
Okay, jadi bermula lah aku punya tugas sebagai wedding planner..
Ini 2nd time family aku handle kenduri kendara..
So pengalaman yang 1st di amik and ditambah baik kn..
Dengan pulak kami adik beradik perempuan dh besar, and dah bekerja..
So bole lah tolong yang termampu..

So aku meng-assignkan diri aku buat pelamin..haha
Abah aku buat platform disebabkan die lecturer perabot ikm dlu..
Jadi, memang itu makanan dia..haha


1st thing aku buat, untuk keep track benda yang dah setel ke blom,
As usual, aku buat checklist, and assign tugas dekat semua orang.
Pastu hantar list tu kepada kakak aku tru fb..wahh..fb sudah ada attachment..haha
Kakak aku pulak akan bgtawu parent n fmily aku yang ade kt kedah ape yg ade dlm checklist tu and apa tugas masing2..

Bermula lah sesi mencari barang2 yang nk dibuat..
1st tempat yang kitorg(aku dengan fik) terjah is IKEA..
Konsep barang yang kitorang carik adalah bole digunakan selepas buat pleamin dan harganya berpatutan..
Banyak jugak barang yang kitorang carik kt ikea..
Antaranya, langsir utk back drop..murah hokay..
rm15.90 shaja and panjang~
Rode railing hanya rm8.90..

ini lngsirnya..dapatkan segera while stock last =p

Candle wangi2..
Spotlight... it is actually a table lamp tapi rupa mcm spotlight..
Vase..plastic vase..sangat lawa and murah..3.90 jek satu..
Got other things also..tp itu la antara brang2 yang dibeli..
=)
ohh..karipap ikea dan hotdog jgn dilupakan..(*yang ni bukan utk pelamin ;p)


My 2nd destination is Nilai 3..
Ini fikri punya kerja..
Dia cdangkan aku g sana..die ckp, smpai sana mesti aku excited gila..
Memang exciteddddd giiilaaaaa~
Walaupon ade tertipu sikit..
Hampeh punya kedai nama apa ntah..Aku tnya harga bunga tu, dia ckp 11.90..
Sampai kt kaunter, nk byar, tgh kira2, die bgtaw aku, bunga tu harga 15.90 satu..dh naik hrga..
Aku yang xreti nk buat protes pon angguk kn jelah..
Pastu, bila byr riben plak..
tetiba sama jgk, harga berubah..hangin betol..tp aku angguk jelah..
cisss..
then aku stop shopping kt situ, g kedai next..
Atlast, aku g kedai Thank You.. haha..kt situ baru murah n bnyak pilihan..
Rambang mata sampai xterkata..
Semua aku nk beli..
Jadi, hasil tangkapan di situ memang bayak lah..
Dengan rumput rmpai, kayu kayan, bunga- bungaan aku beli..hehe
Tengok..sangat semulajadi..hihi..

Lepas barang2 and kelengkapan dh dibeli, aku mula buat bunga and pomander ball sendiri..
Addict kot buat bunga and pomander ball tu..
Then buat bunga utk payung pengantin..



and ini hasilnya..=) sangat menerujakan..



pomander ball

ouh, glue gun tepi pomander ball tu ade crtnya...
before ni aku guna gam ape ntah yang bekas die mcm gam uhu tu..
aku ingtkn die mcm pekat2 mcm gam uhu..
aku pon oicit dgn kuatnye..
tetiba gam tu memancut ans kit lagi nk kne mata aku..kne tangan aku and skit rmbut aku..
Habis tsngan aku jadi kaler putih even dh cuci ngn minyak, sabun semua..
Aku pon ngadu kat fikri..
Esok lusa, die belikan aku glue gun tu..
Thanks ye
;)



Lepas siap semua barang...actually ade jugak yang xsiap..so, carik backup lain..
Tak sabar rasanya nak menghias..

Other preparation, aku kne g carik baju merah untuk diri aku n mak aku sbb ktorg xde baju merah..
hehe..since tema kaler merah putih, haruslah ikut tema..

Shopping kat jalan tar malam2 hujan2..
Dapat la jgk baju yang dikehendaki..
=)

Lepas tu baru aku teringat yang aku belum servis keta lagi..
dah nk dekat 5000..
Pejalanan jaoh nk blk kedah..
So, aku bwk keta aku yang x bercuci g servis..
Rezeki bila lepas abis servis, kedai servis tu kasi coupon cuci kereta free..
apalagi..akhirnya, keta aku dapat mndi setelah sebulan xmndi..



wwd 5750 tngah di naikkan..gayat la dier..haha


cuci dia bersih2 kilat2

Sampai kedah, aku yang xdduk pon lagi, terus menyetelkan pelamin dengan kakak and adik aku..
esok dh nk kenduri..
Memang pukul 5.30 pagi aku tido..and pkul 8 dh kena bangaun untuk kenduri..
Aku xkesah pnat2 mcm mna pon sebab hasilnya...
.
.
.
.
.
.
.

taraaaa,



=)

and bilik tidur pengantin pulak, hasil kerja tangan kakak aku and abah aku..
Aku meyumbang lmpu jek..hikhik..



Aku tawu its not so 'wow'..
Memang puas hati bila tetamu datang cakap cantikkkk..
Siap tny beli mna brg, hrga semua ..
sebab nk buat untuk mjlis ank dia bulan 6 ni..
Tapi bagi aku,
Cukuplah dengan abang aku, mak long aku, family aku puji ckap caaaaantik gila ..
Aku dah sangat berpuas hati..
=)

Mybe sesetengah org pkir leceh buat benda2 semua ni..
Tempah siap lagi senang..
lagi lawa..

hehe, memang betol..
tapi bagi aku,
eh, bagi family aku..
the moment, we prepared all this,
gado2 manje,
arguing..
berbeza pendapat..
kekecohan..
rumah berselerakan..
bising2..
gelak ketawa..
tolong menolong..

semua tu make our DIY pelamin jadi saaangat cantik di mata ktorg..
Its very precious and valuable..
=)




ini kami berehat sebentar di RNR sungai buluh untuk makan malam sebelum sambung perjalanan balik kedah ..


Kesimpulanya, medium communication ktorg hanyalah dengan mms, call, video call, fb..
canggih bukan..?


hehe..okbye!


Checklist


Checklist .

1) 2 Lantern candle.
2) 1 table spotlight.
3) 4 Pomander ball polistrine , vary in size
4) 4 box of cupcake cup
5) lantern
6) flowers - 150 more.


Aku xtawu sempat ke x buat benda ni semua dalam seminggu ni.
Hopefully sempat.


Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates