The Ring


Hye, 
Harini aku nak cerita pasl cincin sekejap.

Actually aku ni bukanya peminat emas kuning.
Aku lebih suka white gold.
Tapi, emak aku asyik ckp jgn beli emas putih. 
Emas putih xde value lah.
Ape lah.

So, aku decide untuk cincin tunang aku nanti,
Aku nak yang sadur sikit jek emas putih belah atas..
Tapi actually die emas kuning..

Then, aku suka yang ade batu..tapi satu jekk..
And most important is, batu dia xnak besar gedabak yang smpai bole tersangkut..
Tak besar and x kecik..just nice..
Then, batu tu kenalah tengelam and bukan timbul.

So, criteria2 tu mcm boleh memuaskan hati 2 belah pihak, aku dengan mak aku..
Eh, macam mak aku pulak yg nak bertunang kan..
Yang tak berapa nak puas hati tu, mungkin orang yag membelinya..
wahaha..

Tapi even aku decide nak emas putih pon, aku xkan ralat, sebab itu cincin tunang aku. 
Xkan nak gadai2 kn..

Memilih bukan?
Ini bukan soal memilih..
Kita nak pkai cincin tu lma, jadi kena lah pilih yg betol2 sesuai..

Setiap orang ade perfect ring sendiri.

As for me, this is my perfect ring.
Dream of 
:)





Theme


Hye,

When i was Google-ing just now, i found this..
















^_____________________^


My first step.

One word. 
Perfect theme.

=)


Kepada budak gigi besi ;)


Setiap orang ade pemahaman sendiri tentang kawan.
Bagi aku, kawan tu simple jek. 
Aku akan berkawan selagi mampu.
Lepas tu aku tengok berapa ramai yang mampu kawan dengan aku.
Tak ikhlas bukan? Bukan keikhlasan soalnye die disini. 
Soal disini tahan ke tak nak kene bahan? 
Kahkah..

Okay seriuss..
Cuba korang memahami erti kawan yang aku maksudkan disini..

1) Plan konon esok nak bangun pagi awal g jogging sama2.. Atlast, sama2 bangun pukul 11 pagi. Haa, sehati sejiwa bukan mainn..  tak gitu? 

2) Bahan typo orang..Tak boleh silap sikit, kepantasan mendetect kesilapan tu memang 300km/j. Contoh: "Ko xpyah mimpi la nak join marathon 7km, lari atas treadmill 30jam pon baru 1km"..Sepantas kilat, notification di fb ckp, Anis posted a photo on your wall dengan caption "bahahaha...terer gle ko miza lari 30jam"..nammpak?? haa..itu die...

3) Tengok drama petang2 pukul 7 sama2. Bila touching2 bergenang air mata nak nangis, die dengan selamba cakap, " perghh...perghhh..ni buat aku marah ni..bak sini aku masok dlam tv berlakon..." tak pon, tengah part lakonan yang macam kurang berkenan di hati, die ckp, "Aku berlakon lagi terer macam ni.."..Korang ade ke kawan yang ade keyakinan tinggi mencanak naik macam tu?? haha..aku ade jek..

4) Masak sama2. Kalau setakat bubur ayam oat tu memang guna jari jek pon siap..Belom cerita masak karrii lagi tuuu..aiii..aiii..memang kalah india sebelah rumahh...

5) Berjimba bersama. Kalau cakap pasal port terbaik karoks, memang die tawu.. Karoks sampai pagi buta sampai kereta kne tow..

6) Rupa paras x menjadi halangan.. Gemuk, kurus, putih, gelap, tinggi, rendah, gigi cantik dengan gigi x cantik..oppss..xde halangan untuk berkawan..haha!

and yang paling penting, kawan yang aku mksudkan, yang bole share masalah bersama2..


Actually, entry ini sebenarnya untuk kawan aku Anis Fathia Bt. Salahuddin yang sentiasa hot dimata aku tidak kira samada baru bangun tidur ataupon semasa tidur atau semasa membeli burger..wakaka..

16 May 2012. Orang sibuk ucap Selamat Hari Guru, aku kena tambah satu lagi ucapan Selamat Hari Lahir Kak Long Bukit Jalil. Aku doakan, semoga ko sentiasa muda dan hot walaupon umur nanti dah 50tahun, murah rezki, sentiasa diberkati Allah S.W.T. 

Tidak lupa jugak aku doakan semoga cepat mendapat jodoh yang boley menjaga ko dunia akhirat. Kalau sampai hujung tahon ni belom dapat, aku cdangkan boleh la g spa2 berdekatan, mintak pakej menaikkan seri wajah. Harap2 mandi bunga ade dalam pakage tu skali. 

Haha!

Selamat Hari Jadi Anis ! 





Positive thought


Awak tawu x, bila saya masak, tengok awak makan macam xmakan setahon, saya suka sangat..
Saya sendiri xdapat bezakan raksaksa kah ini..
Sambil drve?? ohya, sambil drve ye. haha!
Bila lampu trafficlite merah, awak cepat2 minntak tupperware tu untuk makan..
Awak makan, makan, makan..
Bila lampu tukar jadik hijau, awak marah!
Saya pon naik hairan..
Selalunya, awak lah pengemar lampu hijau..
Awak mengeluh sambil menghulurkan tupperware berisi makanan tu untuk saya pegang smentara awak meneruskan driving..
Xpe awak..
Saya paham..
Awak tak rela melepaskan bukan..?
Sebab..
Makanan saya masak memang sedap 
=)

*wakakaka..cari resepi lagi laju2 dekat google..
=p

Bila mana



Bila mana.

aku sejuk. kau selimutkan.

aku takut. kau tenteramkan.

aku sakit. kau perihatikan.

aku runsing. kau gembirakan.

maka,

Hati aku ada nama kamu.

Lifestyle





Hye, minggu ni sangat sibuk menyetelkan beberapa perkara..
Lama x update blog ni..
Then xtawu  nk update ape..haha
Okay, 
Kalau korang nak tawu, aku sekarang sedang mengamalkan gaya hidup sihat..
Kalau dulu, mmg working environment aku duduk jek..mengadap laptop..
Balik kje pulak, sampai rumah around 8pm..
Disebabkan aku dari head office dkt cheras..
Dengan jem bagai..
Tapi sekarang ni, 
Aku kena based dekat office TPM xtawu until bila..
Even office sini xde pantry..kena buat pantry sendiri..haha
Toilet share dgn office2 lain sebab toilet dekat luar..
Tapi aku suka..
Sebab dekat dengan rumah..
Kalau dari rumah nk ke TPM ni mau 45 minit plg awl smpai..
Ini semua disebabkan trafficlite puaka tu.
Jalan kuar memang satu tu jek..
Dah la memang bnyk gila kawasan perumahan apartment belakang2 tu..
Semua keluar kat jalan yang sama and pada time yang sama..
Memang dahsyat sgt lah..
nasib baik la aku flexi hour..
So, memang smpi ofis pkul 10..
Kalau balik, memang xjem sebab aku ikut pintu blkg tpm..
5 minit sudah sampai rumah..
Jadi aku mengambil kesempatan yang ada untuk meng-healthy-kan lifestyle aku..
Memng balik keje smpai rumah dlm pkul 6.45..
Pastu layan crt petang2..macam cinta buat emelda, dan sekarang ni fasha senda tu..haha..
Walaupon aku bukan peminat fasha senda, aku tengk jgk sbb cerita die mcm menarik jugak..
Starting crt yg dh menarik minat aku..
Patut lah menarik, fasha senda xkluar lg..
Kalau die kluar nt, kte tgk menarik lg ke x..haha!
Lepas tu, siap2 kn diri..
Keluar pergi workout malam..
Haa, healthy kn..kn..

=)

Balik memang tido dengan lenanyer..

okay sampi situ shaja 








oh, ini aku sedang pinjam headphone office..
Dah macam kje call center pulak..
=p
Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates