Nasib Penjual Cendol



Semalam,

Sedang sibuk melayan ke-asyikkan cendol dan rojak sotong,
Aku dengan kawan aku....
Sedang ranjak berbual..
Sedang asyik menelan rojak..

Tetiba, datang sebuah kereta.
Berenti betul tepi gerai.
Sambil menurunkan tingkap.
Driver tny orang kedai tu direction.
Selepas memahami halu tuju direction yang ditnya tu,

Bos yang duduk di seat belakang ber-blazer dan berjam emas, seperti terliur tengok ktorang makan. ahak!
Then, tanpa turun duduk di kerusi-meja yang disediakan, die mengorder cendol satu.


Seperti biasa, orang kedai tu letak dlm mangkuk mcm dia serve ktorg and mangkuk tu dialas dengan piring yang juga diameter dia sama sperti diameter luas permukaan mangkuk tu. Phm? Tak paham, ulang blk baca. 

Boss berjam emas tu still duduk dalam kereta xnak keluarkan diri. haha..
Cendol yang disediakan tu dibawa ke kereta boss berjam emas tersebut.
Seperti diduga, tahap kelajuan berjalan org yg serve tu lebih kurang 20km/j mengakibatkan  cendol yg dlm mangkuk tu tertumpah sebaik shja cendol tersebut bertukar tangan..
Habis blazer boss berjam emas td terkena cendol..

Suasana menjadi hening.

Seperti yang dijangka, boss berjam emas itu mengherdik penjual cendol tersebut dengan statement,

"Why you serve in this..dont you have any big plate or wut?!!!"

Dengan segeranya, penjual cendol itu  mengambil piring yg lebih besar untuk digntikan dengan piring yang kecik tu..

Boss berjam emas tu pon cakap, "Sorry ah, ada tissue tak"..
Penjual cendol tu pon menghulurkan tisu dengan segera..

Boss berjam emas tu segera menglap2 blazer dia yang tertumpah cendol tadi..
Dia makan dengan rakusnya dan me-request untuk tmbh cendol lg dlm mngkuk dia..

Penjual cendol tu pon dengan segera bawak cendol tambah ke kereta boss berjam emas itu dan tuangkan ke dalam mangkuk dia..

Selesai makan, boss berjam emas tu pon byar harga cendol rm6.00 sebab die byar untuk driver die skali..

Lepas penjual cendol tu ambik duit, die pgll balik penjual cendol tu semula dan menghulurkan rm20 extra..
Konon tips laa kn..
Dan memaksa penjual cendol tu amik..

Kemudian die berlalu pergi..

Okay, sebenarnye, kalau aku jadi penjual cendol tu, aku akan cakap..



'Aku tak hadap la dengan duit ko tu..!!"..

Sekian.



gambar hiasan

Happy Mode


Alhamdulillah.
I am the one among 1000.
and you, you know who you are.
Bunch of thanks!
:)

Saya doakan awak, sentiasa murah rezki dan sentiasa diberkati oleh Allah S.W.T.
Dipermudahkan segala urusan di dunia dan di-akhirat.
I dont know how to repay all this.
But,
I will try my best, to prove something.
Just something.


Promise you.




:)




I hear the beat of my heart getting louder.
Whenever I'm near you.


Priceless moment.


My priceless moment.
Precious time we spent, 
was unique .
Can not be replace. 
Yet, true..
Setiap gambar ade ceritanya..

=)









I love you guys! 
=)


Sayang Lebey!!

Kawan Kawin ! :)


Hai bersempena minggu kawin weekend lepas, nah sedikit gambar hasil photoshoot dari kami untuk Alep & Fiza.
Selamat Pengantin Baru buat kalian.
Semoga berbahagia ke anak cucu.
:)

Gambar ni ditangkap time selepas event akad nikah. Official photographer ajk outdoor sekejap dekat rumput2 kering ni. Yang kasut kuning tu, memang motif berdiri  disitu menjadi tanda tnya. haha!


Okay ini time reception belah perempuan. Tempat ni dekat pullman lakeside. Menarik jugak tempat ni. Time ni mmg ramai gle lah pengantin buat outdoor dkt sini..
Aku rasa ade lah dlm 6-7 pair.
Bersemangat kawan aku tu tgh tgkp gmbr untuk dapatkan gmbr yg lawa..
Aku ni bukan pandai sgt pasal gmbar..semua gmbar aku ckp lawa..kihkih..


Aksi-aksi macam ni memang aksi kegemaran pengantin. haha! Diorang dah penat berposing cover2 sweet dgn official photographer, jadi mcm ni lah posing diorg dgn kawan2. 


:) sweet kan...


Ini time sebelum photoshoot. Sempat lagi lunch dekat ikea..hehe  

  Saya dengan pokok kelapa. Tak berapa nak lawa sebeb pokok tu lagi tinggi dari saya. Huh


Ini dia official photographer aku. Nampak tak kegigihan bawak tripod tu? kihkih :p













Balik kampungg


Hye! 
Last weekend, aku balik kampung !
Balik dengan orang tersayanng. ehem!
Balik kmpung la benda plg best yg pnh aku rasa.
Okay, best kali ni sebab aku tak drive. aku tido jek kt blkang..kihkih..
Macam biasalah, kalau balik ni, tempat2 wajib g bila blk kedah semuanya kedai makan.
Kotiow iman ! 
Tmbahan lagi, kenduri pon banyak kat rumah.

 Makan kenduri nyum3

 Makan laksa pulak..nyum3..

aku dengan kakakakakaka ku..

Lepas tu, kt kedah ade frozen yogurt yg rm6 jek..xmcm tutti fruti..
Ha tengok, makanan lagi..haha..
Okay, kalau ckp pasal mkanan ni, kedah lagi menang okay..
Berlambak2 orang jual goreng pisang, pasembor, gerai makan mmg banyak..
Kalau nak ckp pasal hrga plak, still kedah menang..xpercya, nah gua kasi gmbar satu..



Nampak  x popia 3ringgit 10 tawu?
2 kali ganda untung dr kl...
Kedah syurga makanan.
Sebab tu bila blk kedah jek aku akn makan dengan bnyknyer..
Sampi cirit birit pon still mkn lagi..
haha!



jadi, kesimpulanya, blk kl, barulah kita mula bersenam kembali...kehkeh..

Bubbye! 





Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates