Quick Update


Hye..
Lamanya dah tak menghupdet blog..
:)
Masih belum lambat kn aku nk ucap selamat menyambut ramadhan..
Semoga ramadhan taon ini memberi lebih erti dan ketakwaan kepada diri kita semua..

Okay, weekend puasa aku sangat penuh sekarang.
1st puasa aku, aku ikut fik berbuka dengan fmily dia dekt kampung..
Memang sdey xdapt berbuka dengan family sendiri dekat kedah..
Bukan xnk berbuka..aku tgh sibuk handover and setelkan projek sebelum aku melangkah keluar dr  tempat tempt kerja sekrg..
Dah sikit sgt masa yg tinggl..
Nanti kita berbuka samaa2 dekat rumah yek mak abah..hehe


InsyaAllah, dlm masa terdkt..aku akn memulakan rutin baru ditempat kerja baru.. :)
Semoga semuanya baik2 sahaja..

Will update more.
But not now.


:)








Therapy


Tatkala kita menghadapi tekanan. 
Kita akan merasakan tiada siapa pon memahami apa yang kita rasakan. 
Dan tatkala itu jugak, kita rasa sangat kecewa. 
Kalau aku, menghadapi situasi tersebut, 
Sebelum aku buat benda or ckap bukan2 ikut perasaan, 
Aku akan buat therapy yang diuji ke-atas diri sendiri, dan ianya menjadi. 
Aku akan cuba sedaya upaya, merelaxkan diri. 
Tutup mata. 
Bayangkan anda sedang berada di tepi pantai, air terjun atau mana2 tempat yang tenang. 

dan cuba untuk tidur. 

Bila bangan keesokkan harinya, 
Mood aku akan jd better than yesterday. 

 Tapi, kesan therapy ini agak teruk. 

 Anda akan lewat banguun untuk bekerja. 

Oleh itu, therapy ini tidak digalakkan untuk individu bekerjaya tanpa flexi hour mahupon yang akan memulakan kerja esoknya.

Kalau xnak reputasi tercalar lah.

 :) 

 Selamat Beramal.

Back to nature.




Sabtu lepas, aku ikut fik balik kampung seremban .
Sampai rumah, rehat2, berborak2, makan2 durian..
haha.
Ok, cerita kisah durian ni..

Durian yg ktorg makan tu dr pokok rumah fik.
Aku terperanjat gila tgk buah ni sbb besar gila..
Durian giant.


 Satu ulas lagi besar dari handphone. 

 Cara makan, guna dua belah tangan. 



Korang xpercya?
hehe..



Ok,
Fik penah ckp, die rasa serabut skrg dgn jem kt kl.
Die rsa mcm nk lari ke hutan.
Macam back to nature.

Bila balik kampung dia, 
Petang tu, dia ajak aku g sungai dekat rumah dia..
Aku pon on jek..
Rumah fik ni kaki bukit dekat gunung berembun.
Korang mesti dengar The Dusun kn?
Tempat yang menarik tu..
Bole click SINI untuk sape2 yang xtawu tu.

Time drive g sne, kami terserempak dengan seekor khinzir and anjing berkawan sambil melintas jalan.
khinzir tu siap pki riben lagi...
Die ikut jek mne anjing tu pegi..
hehe..comel pulak tgk..
Rasa2 mcm khinzir org bela.
Sebab dekat situ mmg kawasan orang asli.
The dusun tu pon founder die org aslli. 

Lepas tu, sampai dekat sungai tu..
Aku teruja gila..sebab best..haha
rasa rugi pulak xbwk bju nk mndi mnda.
So tangkap gmbar jelah.







Ktorang xsempat naik gunung berembun tu..
Sebab dah petang..
next time maybe. 

Kami balik hari sahaja sebab esoknyer ade kenduri kawan aku kawin kt taiping.

Balik dr serembn dah pukul 9 lebih..
Lepak kt RnR Seremban agak lama sbb mengantuk.
Samapi KL pukul 12 lbih then direct g Tesco Ampang sebab baru tringat nk beli hadiah utk wedding kawan aku.
Atlast, smpi rumah dlm pkul 1 lbih.
Kepenatan.

But happy! 

:)





Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates