Back to nature.




Sabtu lepas, aku ikut fik balik kampung seremban .
Sampai rumah, rehat2, berborak2, makan2 durian..
haha.
Ok, cerita kisah durian ni..

Durian yg ktorg makan tu dr pokok rumah fik.
Aku terperanjat gila tgk buah ni sbb besar gila..
Durian giant.


 Satu ulas lagi besar dari handphone. 

 Cara makan, guna dua belah tangan. 



Korang xpercya?
hehe..



Ok,
Fik penah ckp, die rasa serabut skrg dgn jem kt kl.
Die rsa mcm nk lari ke hutan.
Macam back to nature.

Bila balik kampung dia, 
Petang tu, dia ajak aku g sungai dekat rumah dia..
Aku pon on jek..
Rumah fik ni kaki bukit dekat gunung berembun.
Korang mesti dengar The Dusun kn?
Tempat yang menarik tu..
Bole click SINI untuk sape2 yang xtawu tu.

Time drive g sne, kami terserempak dengan seekor khinzir and anjing berkawan sambil melintas jalan.
khinzir tu siap pki riben lagi...
Die ikut jek mne anjing tu pegi..
hehe..comel pulak tgk..
Rasa2 mcm khinzir org bela.
Sebab dekat situ mmg kawasan orang asli.
The dusun tu pon founder die org aslli. 

Lepas tu, sampai dekat sungai tu..
Aku teruja gila..sebab best..haha
rasa rugi pulak xbwk bju nk mndi mnda.
So tangkap gmbar jelah.







Ktorang xsempat naik gunung berembun tu..
Sebab dah petang..
next time maybe. 

Kami balik hari sahaja sebab esoknyer ade kenduri kawan aku kawin kt taiping.

Balik dr serembn dah pukul 9 lebih..
Lepak kt RnR Seremban agak lama sbb mengantuk.
Samapi KL pukul 12 lbih then direct g Tesco Ampang sebab baru tringat nk beli hadiah utk wedding kawan aku.
Atlast, smpi rumah dlm pkul 1 lbih.
Kepenatan.

But happy! 

:)





7 comments:

Afasz said...

huhu...wow dah p umah bakal mak mertua ni... syok nye..

akak tak pernah lak lepak lelama..or tido bermalam ke... huhu berdebar la...dup dap dup kalau jumpa mak mertua. eh belum lg..bakal... :D

anyway..cntik la sungai tu....

♥M.I.Z.A♥ said...

hehe..tu lah..berdebar tu mmg berdebar jgk..tp lm2 dh bse dh..hehe...amboi..mak mentua...xlm lg la tu..hee..

Sungai tu bersih..mmg xkotor langsung..jernih plak tu..best3
:)

haLyZaQiut said...

Perghh, mcm rmh k.tini laa...dekat ngn sungai...syok giler....

♥M.I.Z.A♥ said...

hehe..itulah...syok! memang refreshing btol rumah die..

cda said...

waaa...nape xsnggah umh kte..hihi..

♥M.I.Z.A♥ said...

cda, rumah cda kt mne..huhu..lamenyer xjumpa cda..jom la kte g bukak posa rmi2..nak tak..?

cda said...

prasan x ade trafik light nk ke rmh fik tu..?? dkt2 citu je umh kte..:) jom2..:)

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates