Surprise yang comel !



Okay, ini entry yang agak comel!

Lanjutan dari engagement aku dengan fikri,

Fikri xcerita dekat siapa2 pon budak ofis die yg die dh nk bertunang.
Die just keep it as secret and biar ter-revealed bila smpai masanya.

Right after ktorg bertunang, and semua officemate die termasuk team lead, manager segala dapat tawu sbb ternmpk gmbr..

Hari selasa, bile fikri g ofis, die dikejutkan dengan kejutan..Nak tawu ape diorg dh buat dekat workstation die...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taraaaa!!

.
.
.


                   

comel gle okay!

die comel sebab caption die ehhemmmmm..

hehe..


:)

Alhamdulillah. Blissfully Engaged.


Hye,
Entry kali ni nk cerita pasal engagement aku.
Alhamdulillah, sudah selesai majlis engagemnt aku.
Semuanya berjalan dengan lancar wlaupon time tu hujan lebat, tapi, tetamu yg dijemput semua datang. 
Takde satu pon yg xdtg 
:)
Happy!

Thank you sangat2 untuk family aku yang banyak gle tolong dalam menjayakan majllis tu.
Abah ngn mak yang sibuk handle dari A smpi Z.
Along, Jali, k.ind tolong2 untuk sediakan khemah, melayan tetamu, lipat2 kertas utuk mini pelamin..hehe
Yana, and nadia, tolong dari awal siapkan baju aku..berjaga stay up..haha!
Tak lupa jgk utk kawan aku, Anis Fathia, yang terbng datang dr n9 nk dtg tlg2 and tgk aku tunang. Sweet gitu. 
Kawan2 yang lain, yg turut datang memeriahkan suasana and yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. 
Aku jemput kawan2 rapat aku jek sbb ni mjlis tunang jek kn..
Nanti kawin aku jmput semua hokay!

Tak lupa jgk, thank you untuk family fik sebab datang ramai2 dari jaoh..
:) 

Alhamdulillah, kami dah selamat bertunang.

Doakan kami diredhai oleh Allah S.W.T, dipermudahkan segalanya sehingga naik ke jinjang pelamin, diberi kebahagiaan yang berkekalan dan diberkati di dunia & akhirat.
Amin.











Surprised by surprised!



Hye,

Weekend lepas, birthday buah hati saya.

Jadi, aku pakat dengan kakak ipar fikri nak buat suprise iftar smbil celebrate birthday die.
Pelan die telah bermula seminggu awal.

Mula2, aku ingt aku nk celebrate dekat kl jek.
Lepas tu, kakak ipar fik, k.yus, ajak plan sesama..
Aku pon layan jek..huhu..

Okay, plan die begini.
Aku pikir2, sape yg xsuka celebrate birthday dengan family sendiri kan.
Minggu tu fikri cakap die xnak balik.
Aku pon xtawu kenapa..
mungkin, 
Minggu depan dah nak raya kan, die balik jgk..

Okay aku pkir3..elok jgk kalau buat surprise, dgn bawak family die celebrate skali.
Kira k.yus gather smua family fik dekat seremban and aku plak kne bawak fik g dekat tempat dirancang tnpa buat die tawu ade fmly die skali dekat situ..

Mula2, aku plan nk mkn nasi arab damsyik, senawang. 
Aku mintk tlg k.yus book tempat dekat sana since tempat tu dekat seremban kn.
Tapi tgk2 dh penuh..
So tukar plan b, ktorg dh rncg plan b dekat piza hut
Awl2 rancang, plan b tu dekat jusco s2..
Aku pon bajet piza hut dekat situ lah..

Kitorg smpi awal sejam dr waktu berbuka..
Tapi aku jalan2 shopping2 dlu situ
Bila k.yus kol ckp diorg dh ade dlm piza hut tu..
Aku pon bwak fik g piza hut tu..
Time tu ade lagi 3 minit utk berbuka..

Sampai2 dalm piza hut tu, aku carik3 fmly fik, tp xde!!
Dem!! Terdetik kt hati aku, adakah salah piza hut?

Kol punya kol k.yus, tgk2, mmg salah..
Diorg dekat piza hut giant senawang..

Hampa gle..
Kecewa..Sedih...
Surprise aku x menjadi..

Pastu fikri pon tawu ape yg berlaku..
Kitorg hanya berbuka dengan minum air mineral and air bndung soda..
Then bertolak segera ke giant senawang..
Dalam setengah jam jgk lah..

Dalam perjalanan, fik pujuk2 aku..sambil gelak2 aku..
Hampehh btol..
haha
Tapi bila tengok fikri gelak2 macam tu, and die ckp, birthday kali ni yg plg unik..
haha..die mmg xkn lupa..
So aku pon happy!!
hehe..

Sampai giant senawang, tergelak2 semua orang..
Aku ngn fik makan piza dengan rakusnya sebab dah lapar sgt kn..
kihkih.


Hadiah untuk awak. Hope u like it :)


Birthday boy! :)


Tiramisu cheese cake from secret recipe.  Nyummy !



Makan sampai lebam. 

Before berbuka. 

Birthday boy potong cake. 

His mum :)



k.hana with her special one. 


Ade family.
Ade makan-makan.
Joyful.
Full with laugter. 
and 

..yet still a surprise rite?

Yes! Still a surprise.. 
All of us been surprised dengan ape yg berlaku..

hehe..

To fikri, 

Best birthday ever rite?
:)

Okay, tata








Special entry for u.


Sudah lama bukan xupdate blog.
Actually aku menahan diri dari menghupdet blog.


Konon nk buat special come back untuk entry ini.

Okay, hari ni 11/8/2012.
Besday fikri saya
;)
eh, fikri saya?
Okay lah fikri bkal saya punya.
Gelojoh tak bunyik?
haha.dah abaikan ..

Fikri pernah bagitawu
Die cakap, die tak biasa dgn org bg hadiah time birtday die.
Kalau nk cmpare kn dgn aku, tiap2 taon aku mmg dpt hdiah besday.
Jadi, awak tggu ye, harini ade special menanti awk.
Awak jgn terkejut tawu.
Jangn nak touching2 ke.
Takmo nangis2 jgk, xmcho.
hehe.

melebih pulak teaser aku.

untuk awak, Muhamad Fikri b. Marhan,

saya doakan awak bahagia, dunia akhirat.
Menjadi anak dan lelaki yg soleh
Panjang umur, murah rezki.
Bahagia selalu.

Saya sayang awak tawu
:)
Berjaga untuk up entry serupa ini.
Cukup kn?

hehe..
Happy Birthday again, awak!

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates