Surprised by surprised!



Hye,

Weekend lepas, birthday buah hati saya.

Jadi, aku pakat dengan kakak ipar fikri nak buat suprise iftar smbil celebrate birthday die.
Pelan die telah bermula seminggu awal.

Mula2, aku ingt aku nk celebrate dekat kl jek.
Lepas tu, kakak ipar fik, k.yus, ajak plan sesama..
Aku pon layan jek..huhu..

Okay, plan die begini.
Aku pikir2, sape yg xsuka celebrate birthday dengan family sendiri kan.
Minggu tu fikri cakap die xnak balik.
Aku pon xtawu kenapa..
mungkin, 
Minggu depan dah nak raya kan, die balik jgk..

Okay aku pkir3..elok jgk kalau buat surprise, dgn bawak family die celebrate skali.
Kira k.yus gather smua family fik dekat seremban and aku plak kne bawak fik g dekat tempat dirancang tnpa buat die tawu ade fmly die skali dekat situ..

Mula2, aku plan nk mkn nasi arab damsyik, senawang. 
Aku mintk tlg k.yus book tempat dekat sana since tempat tu dekat seremban kn.
Tapi tgk2 dh penuh..
So tukar plan b, ktorg dh rncg plan b dekat piza hut
Awl2 rancang, plan b tu dekat jusco s2..
Aku pon bajet piza hut dekat situ lah..

Kitorg smpi awal sejam dr waktu berbuka..
Tapi aku jalan2 shopping2 dlu situ
Bila k.yus kol ckp diorg dh ade dlm piza hut tu..
Aku pon bwak fik g piza hut tu..
Time tu ade lagi 3 minit utk berbuka..

Sampai2 dalm piza hut tu, aku carik3 fmly fik, tp xde!!
Dem!! Terdetik kt hati aku, adakah salah piza hut?

Kol punya kol k.yus, tgk2, mmg salah..
Diorg dekat piza hut giant senawang..

Hampa gle..
Kecewa..Sedih...
Surprise aku x menjadi..

Pastu fikri pon tawu ape yg berlaku..
Kitorg hanya berbuka dengan minum air mineral and air bndung soda..
Then bertolak segera ke giant senawang..
Dalam setengah jam jgk lah..

Dalam perjalanan, fik pujuk2 aku..sambil gelak2 aku..
Hampehh btol..
haha
Tapi bila tengok fikri gelak2 macam tu, and die ckp, birthday kali ni yg plg unik..
haha..die mmg xkn lupa..
So aku pon happy!!
hehe..

Sampai giant senawang, tergelak2 semua orang..
Aku ngn fik makan piza dengan rakusnya sebab dah lapar sgt kn..
kihkih.


Hadiah untuk awak. Hope u like it :)


Birthday boy! :)


Tiramisu cheese cake from secret recipe.  Nyummy !



Makan sampai lebam. 

Before berbuka. 

Birthday boy potong cake. 

His mum :)



k.hana with her special one. 


Ade family.
Ade makan-makan.
Joyful.
Full with laugter. 
and 

..yet still a surprise rite?

Yes! Still a surprise.. 
All of us been surprised dengan ape yg berlaku..

hehe..

To fikri, 

Best birthday ever rite?
:)

Okay, tata








13 comments:

Saya Disini said...

bile nk kawin?dh bnyk kali cc ni

♥M.I.Z.A♥ said...

haha..insyaAllah..nt nk kawin kami kasi kad naa k.tini..hehe

Anonymous said...

Saat ini jika ada yang mahu memberi 'bahagia' yang masih belum pasti , dengan penuh rasa rendah diri , aku akan terima saja . =)

♥M.I.Z.A♥ said...

anonymous, apekah?

fikri marhan said...

best.birthday.suprise.ever..Thank you for everything~

♥M.I.Z.A♥ said...

=) ur welcome. Nsb baik suprise jgk..haha..menjadi la jgk kn :p

haLyZaQiut said...

Hahhaha.... misscommunication la ni ea...xpela, at d end, dapat makan kek gak kan....haha

♥M.I.Z.A♥ said...

k.liza: haha...nasib baik dapat makan jgk kek jgk..klau tak, miza yg merajok..hahaha!

Afasz said...

giant senawang tu yg besar n baru gak kan?

cmne la leh salah ni miza..lain kali tanya abg din dulu ..hehehehe wahahahahahahahaha...eh gelak besar plak kat miza.. kang miza majuk tk nak dtg kenduri akak plak :p

Afasz said...

sweet la korang...
>_<

♥M.I.Z.A♥ said...

K.faz: hehe..a ahh..yg besar tu...~ ade mcD kt situ...miza blom jadi org negori lagi nie..mana ceq taw tempt2 mcm tu..hehe..amboi..jgn gelak lebih2..nanti ade plan suprise next year bole tny k.faz tmpt ape best kt seremban tu..k.fz kne study la sbb dh jadi org sne..hikhik :p

Fei Chin Chong said...

Miza salah tempat lagi????

♥M.I.Z.A♥ said...

Chin: a ahh..hehehehe...failed betol...dh la nk buat surprise plak tu..slah tmpat..haha

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates