Monday Again.


Kadang2, kebusy-an seharian buat aku rasa stress!
Die macam mula2 dh bersemngat dah nk g kje.
Let say semangat yg ada tu dalam 10.
Bila gerak kuar rumah, je dah dekat sejam lebih jem.
Semangat yang 10 td dah kurang sebanyak 2  menjadi 8

Okay, bila sampai ofis, parking full and kena round sebanyak 2 3 kali untuk mencuba nasib.
Semangat yang berbaki 8 tu dh berkurang menjadi 7.
Okay, katakan, tiada parking free, anda perlu masok parking basement berbayar.
Kemudian anda perlu berjalan sedikit untuk ke office. 
Semangat yang ada makin berkurang menjadi 6. Tambahan parking berbayar kn. kena bayar sendiri..kihkih..(kedekut :p)

Sampai ofis, kena naik tgga 3 tingkat. no lif okay. Tapi part tu aku suka..
Cuma kepenatan sikit tu membuat kn kurang 0.5. Jadi baki semngat yang tingl ada dalam 5.5

Sampai ofis, duduk, on laptop, bukak fb dulu warming up, dah tersedap warming up macam tu, membuatkan semangat kurang lagi 0.5

Jadi hanya tinggal 5 semangat untuk bekerja pada hari isnin. 
Buat kerja dengan semngat 5 ni, efficiency dia mmg tahap atas pagar lah kn.
Jadi kerja yang dibuat akn bersambung dirumah selepas ofis hour utuk disiapkan.
Kesudahanya, tido pukul 3 4 pagi.
Jadi semngat utk kerja esoknya akn bermula dengan 8.
Bukan lagi 10.
Ini akibat tidur lewat malam tadi siapkan kerja.

Hari demi hari, sampai ke jumaat, semngat sudah tingal 2.
Acaner? 

POI: Work from home itu sangat sesuai untuk org jenis mcam saya sebb saya rasa kerja dari rumah, bnda yg saya siapkan bnyk berbnding di ofis.

Oh, tambahan,

Kalau buat kerja malm tu semnagat dia lain macam.
mesti naik 10 balik.
Sebab fikri saya ada bersama, menolong. 

^.^

Akhir kata
.
.
.
.
.
.
Semangat bekerja 50%

 Semangat bekerja 30%

.Semamngat bekerja 10%. 
Pitty me.



Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates