Wedding Preparation : Part 1


Hai hai hai semua

:)

Harini terasa seperti mau berblogging pasal wedding preparation.
Setakat ni, aku dah mula dah buat preparation wedding.
Aku dah start beli benda apa yang bole beli.
Dah start booking benda apa yang kena booking.

Alhamdulillah semua dah booked and bayar deposit.
Sebenarnya nak booked untuk tarikh..
Takut vendor yang kita berkenan tu, nak sangat vendor tu tapi date dah tak available..
Orang dah amik date tu.
Sebab tu lah kami cepat2 byar deposit utk lock date.
Takut menyesal di kemudian hari.
Hehe.

Okay sekarang misi untuk men-survey baju yg nk pkai time bertandang dengan time akad nikah.
Sebab belah fikri kami mungkin tak sewa baju dekat bridal boutique..
Kami buat sendiri baju.
Nanti untuk ank cucu bole lah kasi turun menurun harta pusaka.
Kihkih.
Sentimental value. 
Tapi baju tu kami nak yang bole dipakai semula untuk ke majlis kahwin or any occasion. 
Sebab kalau sewa baju kahwin pon dh nk cecah 500.
So kami decide nk buat sahaja or beli yang dh siap.

Lain orang, lain fikiran die kan.
:)

Okay, pasal doorgift pulak, pening kepala sekarang ni. 
Taktawu nak kasi doorgift apa. 
Still mencarik benda yang orang bole re-use blk. 
Macam jar tu aku dh suka dah the idea.
Atleast guest bole guna blk kan jar tu ltk gula garam.
still mensurvey.


Doakan semoga preparation wedding kami berjalan dengan lancar.
Amin.














Chinese New Year Holiday


As Salam,

Masih belum terlambat untuk menucapkan Happy Chinese New Year kepada yang menyambut.

Okay, cuti cny yang panjang haritu, aku menghabiskan masa dengan berkualiti.
Maklumlah, baru baik demam.
Haha.

Jadi ceritanya, kami bercuti dekat KL, PD, Pantai Klebang kemudian ke KL semula.
Semuanya gara-gara adik bongsu aku, hakim yang datang kl bercuti.



Muka excited berjalan

Kami bawak budak tu ber jalan2 KL shopping.
Aku yang shopping, bukan dia yang shopping.
haha

Okay, kemudian kami balik seremban. Rumah Fikri.
Aku suka rumah fikri tu sebab ade budak2 banyak dengan kampung die yang tenang.


uncle melayan anak buah main layang2 yang tak terbang2.


Hakim yang cuba menjadi baby sitter. 


Sampai seremban, malam, kami g makan2 steamboat dekat mne ntah aku pon tak tawu. haha
Sedap jgk steamboat die tu.

Bergilir-gilir jaga rania sebab semua nak makan. haha. 

Esoknya, kami ke PD. 
Saje nak bermandi manda dekat pantai.

Time ni usha-usha port dulu..mana best..

Ramai gila dekat PD

Hah ! sini okay..tak ramai orang.






Lepas bermandi mnda, pecut balik rumah balik sebab malam rumah fik ade buat BBQ !
Bakar ayam, kambing..nyum3..

Esoknye pulak kena hantar adik aku g Melaka balik asrama.
Lepas hantar , kami singgah makan dekat town, 
Jalan-jalan dekat jonker walk..

Macam-macam ada


Melaka kan terkenal dgn peranakan baba nyonya.


Chinese new year. Memang ramai ler orang dekat sini berjalan2


Welcome, no photo. Dah amik gambar baru baca..oppss..



Funny Egg ! 


then kami ke pantai klebang.
Ini kali kedua kami ke pantai klebang tu. 
First2 sampai, kami beli coconut shake sambil feeling2 minum layan angin. 


nampak tak muka layan coconut shake.

Abaikan superman kenyit2 mata tu :p

Kat sini lah kami beli coconut shake.

ade kudaaa!! Anak kuda comell.


Macam padang pasir pulak



Ramai budak2..

Kalau ada unta pon macam lagi seronok kot. Dah macam padang pasir arab.

Ini bapak kuda. Rasanya naik kuda rm5 kot sebab ternampak orang bayar rm5. hehe

Angin memang kuat gila sampai rasa nk terbang.
Tngok angin macam tu, aku pon teringin nak main layang2. 
Fikri layan kn aje aku. haha
Kami beli layang2 tepi2 jalan banyak orang jual.. harga rm35..mahal jgk layang2 rupanya..
Tambah extend tali kasi lagi panjang lagi, kena tambah lagi RM5. 
Sob sob..ini semua untuk main layang3..
Memang senang gila nak naikkan layang2 tu..
Lepas jek die dah terbang tinggi.
Tak perlu berlari macam dulu-dulu main dekat rumah..haha


Ini layang2 ularr. Teruja gila tengok !




Fikri tengah menaikkan layang2 dengan berhandbag ;p


Aku tarik2 jek layang2 yang dah naik. hehe..





Tu layang-layang kami.. Nama dia squidward sebab dia sama mcm squidward.




Tarik jangan tak tarik..huhu


Layang-layang ular lagi.


Semangat betoi die tarik.

Budak sebelah ni layang-layang dia batman. Suka nk sabotage layang-layang aku.



Agak sejam jugak lah aku main layang2 leka dekat situ..haha
Macam2 layang2 datang nk sabotage layang2 aku.
Tapi die masih gagah terbang tinggi. 
Siap main layang-layang sape lagi terbang tinggi.
Layang2 aku no 2 terbang tinggi.
Sebab ada lagi layang-layang yang terbang lagi tinggi.
Fikri cakap, dia mesti extend tali lagi panjang tu sbb kami punya tali dh hampir habis pon tak mampu nk lawan layang2 die..ciss..

Habis main, kami pulang dengan gembira.
Jem sikit jek untuk sampai KL sebab fikri orang N9..die tawu jalan lain selain plus utk ke kl.
Selamat sampai KL
:)



















Punca demam.


As Salam,

In a mood berblogging.
:)

Demam aku ni dah getting better. Tapi die sekarang jadi on off on off plak. Kadang-kadang badan rasa  panas sgt. Kadang2 jari2 tangan, jari2 kaki jadi sejuk. Mungkin antibody tengah berusaha melawan lagi. Mudah-mudahan cepat baik. Amin. Allah uji dengan kesakitan untuk hapuskan dosa2 aku yg ada. Terima dengan redha. Berat pon bukan main turun ber-kg2 demam kali ni..suka! haha..itu jelah yg sukanya.

Cerita aku boleh demam nya begini,
Hari ahad, aku, kakak aku, tunang kakak aku, dgn adik aku g bershopping dijalan tar.
Ini semua disebabkan adik aku yg nk mencarik tudung ade manik2 atas kepala tuh. 
kitorang dh survey dekat downtown seri kembangan, mahaii gila..harga nak 32 ke atas semua..
Aku ckp kt adik aku, sabar2, esok kita g jalan tar.
Okay so sampai jalan tar, pasar dekat situ pon dh bukak. Jalan2 jumpa yg 20 ringgit. Aku ckp kt adik aku, nt dulu, jgn beli lagi..jalan dulu..
Kami teruskan berjalan, jumpa yg harga 18 ringgit..pastu jumpa lagi yg harga 15 ringgit.
Paling murah dekat muaz textile rm11.80.
Tapi macam die potong tak sama tudung tu sebab bila lipat jadi segi tiga, tak sama.

Kami shopping blouse jelah dekat muaz tu..murah gilaa.. satu blouse 18 ringgit ja..haha

Okay jalan punya jalan, kami tak jumpa dh kedai yg okay dr hrga 15 ringgit tu.
Sedar tak sedar,
Kami dh pusing jalan tar tu 3 round. haha!
Sebab nak mencarik tudung.
Carik cadar lah.
Carik blouse utk mak lah dan bermacam2 lagi.

Sampai kakak aku ngn tunang dia ckp, bole patah kaki ikut kami berjalan. Sebab jalan laju..haha
Dah selesai membeli belah, 
Kami balik dengan hati yg girang.
Puas hati sebab kami beli benda banyak tapi harga berpatutan.
Takde timbul rasa menyesal.


Esoknya,
Aku demam! 
Tudung dapat, baju dapat, kopok lekor sedap dapat, demam pon mmg mendapat lah.

:) 

cubaan buat muka sama.

Ini kakak saya. 

Senyum2 kambing.


Hah! budak ni pakai tudung baru, baju baru. Kihkihh. 


Dalam sogo pon bolee bergambar. 


ps: ade orang suruh update blog. gua dah update dah ni. hehe. Tak komen jaga ! Amaran ! :p

Demam.


3rd day. Hari ketiga demam tak kebah-kebah. Hopefully, esok sudah sihat untuk bekerja. Macam-macam kerja lagi yang perlu dibuat. Macam- macam kerenah client lagi yg perlu dilayan.

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates