Wedding Preparation : Part 1


Hai hai hai semua

:)

Harini terasa seperti mau berblogging pasal wedding preparation.
Setakat ni, aku dah mula dah buat preparation wedding.
Aku dah start beli benda apa yang bole beli.
Dah start booking benda apa yang kena booking.

Alhamdulillah semua dah booked and bayar deposit.
Sebenarnya nak booked untuk tarikh..
Takut vendor yang kita berkenan tu, nak sangat vendor tu tapi date dah tak available..
Orang dah amik date tu.
Sebab tu lah kami cepat2 byar deposit utk lock date.
Takut menyesal di kemudian hari.
Hehe.

Okay sekarang misi untuk men-survey baju yg nk pkai time bertandang dengan time akad nikah.
Sebab belah fikri kami mungkin tak sewa baju dekat bridal boutique..
Kami buat sendiri baju.
Nanti untuk ank cucu bole lah kasi turun menurun harta pusaka.
Kihkih.
Sentimental value. 
Tapi baju tu kami nak yang bole dipakai semula untuk ke majlis kahwin or any occasion. 
Sebab kalau sewa baju kahwin pon dh nk cecah 500.
So kami decide nk buat sahaja or beli yang dh siap.

Lain orang, lain fikiran die kan.
:)

Okay, pasal doorgift pulak, pening kepala sekarang ni. 
Taktawu nak kasi doorgift apa. 
Still mencarik benda yang orang bole re-use blk. 
Macam jar tu aku dh suka dah the idea.
Atleast guest bole guna blk kan jar tu ltk gula garam.
still mensurvey.


Doakan semoga preparation wedding kami berjalan dengan lancar.
Amin.














2 comments:

haLyZaQiut said...

Masa time survey ni lah pening kepala kan...hehhe

Fei Chin Chong said...

Door gift with bottle, I sokong! then letak sticker. dlm die i nk ferrero rocher.. Recycle bag pun u can consider jugak...

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates