Auto Pay


Suatu hari,

Selepas penat pulang dari kerja.
Dengan mengendang beg laptop, hand beg di tepi dan memegang payung sambil berjalan ke basement parking.

Nak dijadikan cerita lagi, kesihatan haritu kurang memuaskan.

Sampai di depan autopay,
Aku masukkan tiket, dan skeping note seringgit.

Kemudian, aku tggu, tggu untuk mesin kasi balik printed tiket.

Tunggu, tggu lagi masih xde tiket.

'Mati lah aku problem ape ni xnk kasi tket balik'.

' Adeh, tak larat nak jalan g management office die -.-' '

Terkuat mungkin keluhan aku.

Tiba2 terdengar suara,

' Adik, duit jatuh tu,mesin reject duit tak perasan ke. Tak mati lagi aih.'

Aku pon menjawab kembali kepada mesin autopay tu,

'Oh, okay'.

Misteri mesin autopay bercakap bikin muka gua jadi merah.

2 comments:

Fei Chin Chong said...

Autopay bercakap???

♥M.I.Z.A♥ said...

A ahh.. die bercakap..haha..amazing kan..only in viva mall..haha

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates