Baju Akad Nikah


Salam Jumaat,

Okay harini mau cerita pasal baju akad nikah.
Baju akad nikah aku decide untuk buat dari beli yang ready made.
Ini semua sebab aku ada aku punya own dream design yg aku nak.
So, memula cari tailor punya lah susah.
Sebab dah nak dekat raya kan.
Ramai tailor dah tak amik tempahan.

Last option, fikri call mak die tanya bole tak tolong jahit kan baju akad nikah kami.
Then, mak die cakap boleh.
Mula2 malu lah jgk.
Belum apa2, dah menyusahkan.
Haish.

Dalam seminggu macam tu baju tu sudah siap dijahit.
Wow.
Cepat. Oh, mak fikri ni memang terer jahit. 
Dulu selalu amik tempahan, tapi sekarang dh tak amik dah.
Lagi-lagi cikgu ERT kan. 
Hehe.


Then, fitting2, adjust2 skit, sudah siap.
Tinggal nak jahit lace and beading.
So, aku decide biar aku jahit beading and lace sendiri jek.
Malu dah nak menyusahkan mak fikri lagi.
Sebab mak fikri ade banyak lagi baju adk beradik yang die kena jahit. 
Baju sedondon yang akan diorg pakai time bertandang aku nanti.


Dengan ini, bermulalah sesi masukkan benang dalam jarum..haha
Sekarang sudah hampir siap jahit lace, beading belum siap lagi..
Erkk..mati kalau pakai baju separa siap nanti.

Actually aku rasa baju nikah aku ni sangat sentimental value. 
Dah lah bakal MIL yang jahitkan.
Lace and beading, sendiri plak yang jahit.
Ade rasa kesusahan and berhati2 dalam menyiapkan baju ni.
Jadi, baju ni akan disimpan untuk kenangan.
Hoho

As for now,
Aku kasi teaser skit.




Terer jahit tu tak terer sangat lah.
Tapi boleh lah.

Kaler white silver.

:)

Okay bubye~


7 comments:

Saya Disini said...

xsabr nk tngk gmbo penuh

♥M.I.Z.A♥ said...

Saya Disini: Gambar penuh lmbat lagi.. hehe

cda said...

waaa..xsbr nk tgk jgk..hihi..:)

♥M.I.Z.A♥ said...

cda: Hehe..kte pon nk tengok baju cda jgk..hikhik

cda said...

ngeee..ingt nk bwt sndri jgk ritu.. tp mcm xsempat je..huhu..kebizian sgt.~~ cmne preparation lain2?? ok x??

♥M.I.Z.A♥ said...

Hehe. Kita pon tak tawu lh ni hasilnya. Preparation semua alhamdulillah okay. :) kita baru nk hntr document2 ni ahad ni..hihi..cda mcm mne?

cda said...

alhamdulillah..ade jgk skit2 yg blm settle lg ni..mudah-mudahan semua dipermudahkan.. :)) jmpe raya nnti eh..bole bwt mini reunion..heee:D

Copyright 2009 ✿✿ⓜⓘⓩⓐ ⓟⓤⓝⓨⓐ✿✿. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates